Iedereen heeft talent. Maar het hebben van talenten alleen zegt nog niet veel over jouw prestaties. Om Talent als Kracht in te zetten, moet je dat talent eerst goed ontwikkelen. Gallup geeft het advies eerst uit te vinden wat je talenten zijn, en je dan bewust te worden van de rol die deze talenten al in jouw leven spelen. Om ze daarna te richten op een doel. Talent heeft training nodig, net als je fysieke spieren, door te oefenen. Maar hoe doe je dat? 

Misschien wel het belangrijkste verschil tussen het StrengthsFinder assessment en veel andere persoonlijkheidstesten is dat de meeste testen je vastzetten. Meestal worden mensen voorzien van een kleur: “Jij bent blauw-geel”. Of jij bent een bepaald type mens. Vaak zit die definitie vast aan een bepaalde context. Bijvoorbeeld geldt het in je huidige baan/rol. Dan kun je in elk geval nog van baan veranderen om te veranderen;)) In veel gevallen is de vaststelling van wat je bent, het einde van de test-experience. Veel succes ermee! Gallup zegt: label mensen niet met hun talenten. Niemand is (alleen) Empathisch, Analytisch of Strategisch. Mensen zijn zoveel complexer en mooier dan dat. Doe ze niet tekort. Om ze te helpen om hun eigen kracht te vinden, geven we hun unieke volgorde van talenten aan. Dan weten ze waar hun belangrijkste individuele potentieel ligt.

Potentieel

Wie zijn of haar eigen talenten leert kennen, leest feitelijk zijn of haar eigen gebruiksaanwijzing. Voor jouw 1e StrengthsFinder talent geldt de uitspraak: Jij hebt het in je om gemakkelijk te kunnen leren hoe je doelen bereikt op deze manier. Talenten zijn strategiën; manieren om iets op een bepaalde manier (te denken, te voelen en te doen) die erg goed bij jou passen. Hoewel mensen dol zijn op best practises (de beste manier om iets te doen) bestaan die in de praktijk nauwelijks. Er zijn wel – voor jou – beste manieren om iets te doen (talent). Maar hoe haal je die potentie er praktisch gezien ook uit?

Mijn tip zou zijn: download jouw ‘Handleiding voor inzicht in sterke punten en actieplanning’ rapport en lees de verhalen van Sectie III vandaag nog. Je zult ze met veel plezier herkennen en dat zal je zeker inspireren!

Gallup ontwikkelde een vorm van coaching (Strengthscoaching) die aansluit op de behoefte van mensen om te profiteren van de snelle leercurve, de hoge succesrate en de extra energie die ze krijgen door het inzetten van hun eigen talenten. Wie zijn of haar talenten kent heeft een 6 x grotere kans om engaged te zijn in het werk! De beste manier om talent te ontwikkelen is ongetwijfeld het vinden van een gecertificeerde, ervaren talentcoach.

Uniek

Wie niet in de omstandigheid is om zich te laten trainen door een coach, kan ook bij Gallup terecht. Voor minder dan € 20 koop je de 5-talententest en na het doen van dat assessment krijg je daar een rapport ‘Handleiding voor inzicht in sterke punten en actieplanning’ bij. Dat is echt uniek! Veel andere testen delen je in in een mix van kleuren of psychologische of spirituele typologieën. Zij geven hoogstens nog wat tips over hoe je daarmee om moet gaan. Gallup wil je helpen om die concrete talenten te ontwikkelen tot kracht. Daartoe geven ze per talent drie zaken aan: een deel gaat over bewustwording van dat talent. Een deel over de (juiste) toepassing en een deel over het behalen van prestaties. Die prestaties worden door Gallup belicht door je te laten kennismaken met de verhalen van andere mensen die dat talent met succes inzetten. Inspirerende voorbeelden! Mijn tip zou zijn: download jouw ‘Handleiding voor inzicht in sterke punten en actieplanning’ rapport en lees de verhalen van Sectie III vandaag nog. Je zult ze met veel plezier herkennen en dat zal je zeker inspireren!

In sectie II gaat het om actiematige ideeën die met name gericht lijken te zijn op de behoeften van ieder talent. Als je deze tips opvolgt, breng je jezelf in de positie dat je de contributies van elk talent – dat wat je door het talent goed kunt – daadwerkelijk laat zien.

Een groot voordeel van de 34 talententest (wat lang niet iedereen weet) is dat er nog een tool is (zie Mijn dashboard, helemaal onderaan) die in volgorde van jouw top 34, per talent 10 tips geeft om elk talent te ontwikkelen. Dat zijn 340 tips! Waarvan er zeker 100 boeiend zijn voor jouw ontwikkeling!

De belangrijkste tip die Gallup geeft voor het ontwikkelen van talenten, staat niet in deze handleiding. Omdat voor deze tip een echte talent coachingsrelatie nodig is. Namelijk het richten van het talent op een doel. Een korte aanpak daarvoor zou de volgende kunnen zijn:

  1. Bedenk wat je het komende jaar zou willen bereiken. Formuleer een (SMART) doel.
  2. Vraag je eens af welke uitdagingen en mogelijke hindernissen er op jouw pad liggen om dat doel te kunnen bereiken. Stel jezelf de vraag: waarom heb ik het nog niet eerder bereikt?
  3. Neem de lijst van jouw top 10 talenten erbij… Zoek met name naar de vraag: wat kan ik zien, denken, voelen of doen door dit talent (contributies)…?
  4. Zoek uit welk van jouw top 10 talenten je kan helpen om de in 2 genoemde uitdagingen te behalen of hindernissen te elimineren… Brainstorm daarna over de vraag: hoe kan ieder van mijn top 10 talenten mij bij dit doel nog meer helpen?
  5. Bel of mail me gerust om dit samen met je te doen. In de praktijk gaat dit met een gecertificeerde, ervaren StrengthsFinder coach veel beter! Wij denken graag met je mee. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This