Kun je alles wat je wilt als je maar gelooft dat je dat kunt? Sinds jaren onderzoek ik die vraag – niet alleen als privépersoon maar ook als coach en adviseur. Inmiddels heb ik door studie en door mijn coachingspraktijk een (theoretische) doorbraak bereikt. In de komende maanden wil ik deze nieuw verworven theorie gaan inzetten. Ik ga mijn meest ambitieuze klanten een coaching aanbieden gebaseerd op mijn Talent Alignment Model (TAM). 

Visie

Zeker 80% van alle beperkingen die mensen hebben om hun doelen te bereiken, zitten tussen hun eigen oren. Die visie zullen veel coaches met mij delen. Want elke coach komt overtuigingen tegen bij klanten die niet bepaald meewerken om een specifiek doel te bereiken. Sommige klanten zijn geweldig creatief als ze hierover praten. Rechtvaardigingen voor beperkingen zitten bijvoorbeeld in de vorm van bewijzen uit het verleden, starre ideeën over de eigen persoonlijkheid, onfortuinlijke externe omstandigheden, of in aannames en impliciete regels die zouden gelden. Je bewust worden van (samengevat) je eigen “overtuigingen” is altijd belangrijk. Want idealiter ondersteunen je overtuigingen jouw doelstellingen.

Het is handig om te denken dat je goed bent in geld verdienen als je nu een modaal inkomen verdient en als doel hebt om nog dit jaar miljonair te worden. Het is onhandig om dan te denken dat jij zoveel geld niet waard bent. Je eigen overtuigingen leren kennen en deze indien nodig veranderen, is niet gemakkelijk maar zeker wel mogelijk.

Dus je kunt alles als je maar denkt dat je het kunt? Natuurlijk niet! Als mens ben je nu eenmaal beperkt in jouw mogelijkheden. Op zichzelf is dat ook weer een niet erg positieve overtuiging, maar deze is in ieder geval wel feitelijk waar. Laten we zeggen dat het dan gaat over die andere 20%. Ik kan niet vliegen door mijn armen snel te bewegen. Ook is de kans klein dat ik mij nog kan scholen tot een excellente goede pianist of golfspeler. Zet ik alles op alles en studeer ik dagelijks acht uur, dan kan ik over enkele jaren wellicht een redelijke pianist worden. Maar als je in het Concertgebouw wilt optreden helpt het om als jong kind te beginnen en deze studie te doen vanuit een bijzonder talent (en liefde voor de piano) dat je hebt. Dus er zijn heus wel beperkingen! Al zijn ze veel minder belangrijk dan veel mensen in eerste instantie denken, misschien 20%.

Laat de bovenste twee gedachtes even op je inwerken. Is niet het meest interessante hieraan dat je om topprestaties te leveren cq. hele ambitieuze doelen te behalen, een hoge mate van alignment (congruentie) nodig is tussen jouw doel en jouw overtuigingen? Als Gallup certified Strengthscoach weet ik daar het nodige vanaf. Want de StrengthsFinder® talenten die Gallup eind jaren ’70 uitvond, hebben het in zich om ook die kant heel goed te kunnen duiden. Gallup ontwikkelde ook een coachingmethodiek die past bij het leren kennen van talenten. Centraal daarin staan drie fasen waarvan de laatste heet: Aim it! (Richt!). Met andere woorden: je hebt pas iets aan hele snelle renpaarden als je ze ook inspant voor de koets. Zonder dat staan ze zich met al hun potentie toch maar stierlijk te vervelen op stal. Als Strengths Strategy certified coach heb ik geleerd dat met name de inzet van talenten van belang is. En hoe je die inschakelt…

Om de gedachte van het Talent Alignment Model af te maken: ook als je kijkt naar doelstellingen zijn er doelen die de één meer energie geven dan de ander. Waar de één zich richt op concrete aantallen Euro’s, richt de ander zich liever op het hebben van een bepaald gevoel of het langdurig mogen zoeken naar de beste weg er naartoe.

1 Miljoen Euro extra

Klopt het dat als er echt alignment is tussen je doelen en je talenten, je bijna altijd je doel haalt? Dat er dan circa 99% kans bestaat dat je jouw doelen – hoe ambitieus ook – behaalt? Ik denk van wel. Dus wil ik nog dit jaar een paar klanten met ambitieuze doelen gaan coachen. Ik wil ze helpen om (opgeteld) minimaal een miljoen Euro (extra) te verdienen. Ondernemers met andere ambitieuze doelen die de wereld veel beter maken, zijn ook welkom. Mijn bijdrage ligt in het finetunen van hun doelen en aanpak met hun talenten. Wat willen ze bereiken? En hoe denken ze dat aan te pakken? En zijn die elementen onderling ook congruent? Donald ‘O Clifton (foto) zag al toen hij in de jaren ’70 de talenten uitvond dat er meerdere aspecten aan talenten zitten. Het is niet alleen wat je goed kunt. Het gaat veel verder. Zie de definitie van een talent voor uitleg.

Oproep

Ben jij een leider of ondernemer? Heb jij zo’n ambitieuze doelstelling? Of ken je iemand die aan een hele ambitieuze doelstelling wil werken met een coach, laat het mij dan weten (xander@talentalskracht.nl). Ook niet financiële doelen die wel veel ambitie laten zien, kunnen uiteraard interessant zijn.

PS: alle mensen zijn uniek. Jouw top 5 van talenten deel je met slechts 1:33 miljoen mensen. Jouw top 6 met ongeveer één ander op deze planeet. Waar een goede coach naar kijkt is jouw top 10. Vind je het gek dat je jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing voor succesvol opereren nog niet kent? En begrijp je dat als je die wel zou kennen, de waarde daarvan je hele leven blijft renderen? Dit is dus geen standaard coaching maar dit is jezelf echt beter leren kennen en meer worden zoals jij bent. In je meest succesvolle vorm: jij!

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This