De bedrijfseconomische voordelen van de aanpak om de sterke punten (talenten) van medewerkers te ontwikkelen is aangetoond. De effecten zijn zeer sterk en gelden onafhankelijk van de industrie en de geografische ligging van een organisatie. Dat blijkt uit de eerste meta-analyse van het Amerikaanse consultancy en onderzoeksbedrijf Gallup.

De geleverde prestatieverhogingen als gevolg van de ontwikkeling van talent waren als volgt:

  • 14 – 29%   meer winst;
  • 6 – 72%     meer omzet (afhankelijk van het type organisatie);
  • 10 – 19%   meer sales;
  • 3 – 7%       meer blije klanten (customer engagement);
  • 9 – 15%     meer betrokken medewerkers (employee engagement);
  • 22 – 59%   minder veiligheidsincidenten.

De Meta-analyse van Gallup is een onderzoek op basis van de data die in verschillende eerdere studies al werd verzameld. De meta-analyse demonstreert de krachtige relatie tussen het werken aan de ontwikkeling van talent en harde business uitkomsten. Deze meta-analyse was gebaseerd op 49.000 business-units met 1.2 miljoen werknemers uit 45 landen. Dat zijn dus enorme aantallen onderzochte werkplekken waardoor de zeggingskracht van deze uitkomsten zeer hoog genoemd mag worden. Niet voor niets publiceerde onder andere Harvard Business Review onlangs een artikel over dit onderzoek.

Investeer!

Investeren in een werkplek die talentgebruik stimuleert in plaats van afremt met behulp van de Gallup Clifton StrengthsFinder en adequate advisering en coaching kan uw organisatie helpen de prestaties fors te verbeteren. Uit mijn eigen ervaring blijkt – en Gallup geeft dat ook grif toe – dat alleen het leren kennen van de (top 5) talenten in de vorm van een testrapportage, niet dit soort effecten geeft. Ook betrokkenheid van het hogere management en voldoende coaching en training in talentgebruik is nodig voor serieuze resultaten. In Nederland is helaas slechts een beperkt aantal Gallup gecertificeerde talencoaches in staat om deze aanpak in organisaties goed te introduceren en begeleiden. Bel of mail mij voor meer informatie.

Certified-300x83

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This