De CliftonStrengths Summit 2017 van Gallup in Omaha (Nebraska) was voor mij een groot succes. Meer dan 1.000 talentcoaches luisterden naar een aantal boeiende keynote sprekers en bezochten ieder een deel van de tientallen workshops. Uit Nederland waren drie talentcoaches aanwezig; waaronder ikzelf.

“In plaats van het volgen van je passie, vind jouw grootste bijdrage…”.

Er waren verrassende programmaonderdelen ingebouwd zoals een persoonlijke kennismaking met Deepak Chopra die zijn nieuwste boek (You are the Universe) signeerde en daaruit prachtig vertelde.

Bijdrage

Keynote spreker Tom Rath verraste ons met een uitspraak die ik niet meer zal vergeten: “In plaats van het volgen van je passie, vind jouw grootste bijdrage… Er zijn ontelbare dingen die je vandaag kunt doen die het leven van mensen positief kunnen beïnvloeden, zelfs als je er zelf niet meer bent!”. Voor iemand die al meer dan 20 jaar vecht met kanker, is die overtuiging ongetwijfeld essentieel geweest om zes Amazon bestsellers te kunnen schrijven. Kippenvel…

 

Face-to-face

Voor mij bijzonder was de face-to-face kennismaking met DeAnna Murphy (CEO van Strengths Strategy) bij wie ik een belangrijke talent coachingstraining volgde maar die ik nog nooit “in het echt” had gezien. En dat gold ook voor een aantal deelnemers aan de training die ik alleen van online kende (zie groepsfoto hieronder). Ik heb er weer veel inspiratie opgedaan, boeiende mensen leren kennen en het nodige bijgeleerd. Deanna vertelde over haar plannen voor de toekomst. Ik kom daar zeker nog op terug.

 

Talentmanagement ontwikkelt zich steeds meer tot een serieus organisatieadvies thema.

Met ongeveer 100 MB aan presentaties van al die workshops keerde ik terug naar huis. De eerste analyse (bruikbaar of niet) heb ik inmiddels gedaan. Conclusie: we doen het in Nederland nog helemaal niet gek. Al valt er altijd nog een boel bij te leren.

 

Mijn conclusie

Talentmanagement ontwikkelt zich internationaal steeds meer tot een serieus organisatieadvies thema. Een invalshoek in nieuw organiseren en sociale innovatie net als onderwerpen zoals: Lean, Agile, Disruptie, Zelfsturing enzovoorts. De coaches die erin werken zijn echt niet alleen maar gericht op de warme kant (mensen coachen en passie) maar ook in onderwerpen die te maken hebben met de harde context. Hoe je talentcoaching kunt inzetten om hele afdelingen en organisaties in beweging te krijgen en hoe onderwerpen als engagement, innovatie en verhoging van rendement daarmee samenhangen. En vooral met de vraag hoe we Talentmanagement het best succesvol kunnen implementeren.

In de komende Strengths (vanaf 2 september wekelijks) meer over wat ik geleerd heb tijdens en rond de Strengths Summit. Verder ga ik proberen om jullie (lezers) meer uit je tent te lokken zodat ik weet wat jullie echt willen weten….

Eerste reacties en verzoeknummers zijn van harte welkom op xander@talentalskracht.nl !!! 

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This