Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Maximizer/Maximalisering

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens best groot. In de database van Gallup staat het op 17%. Voor mij is het de #4. Het is een talent dat bedoeld is om invloed uit te oefenen: positieve invloed. Het zijn ook mensen die hun zaken meestal goed voor elkaar hebben. En dat zie je meestal ook aan ze. Alle grote trainers, coaches en managers van toppers in bijvoorbeeld de sport, de muziek en de politiek moeten haast wel Maximizer in hun top 5 hebben.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Beginners trainen vind je teveel werk. Je mist daarvoor ook het geduld van de Developer. Ook ‘zesjes denken’ stoot jou af. Je hebt de neiging om overal een hoge meetlat voor aan te leggen. De meetlat gebruik je trouwens ook voor jou zelf;large_c04449df61ff9cd26cd5514cd8eba40f4a6aa0ca
  • Je let op sporen van talent en kracht in mensen en teams en wilt dat graag helpen stimuleren en ontwikkelen;
  • Je kiest ervoor je tijd door te brengen met mensen die jouw talenten kunnen zien en waarderen;
  •  “Good to great”, zou jouw devies kunnen zijn. Van iemand die goed presteert iemand maken die excellent presteert.

 

Waar moet ik voor oppassen?

Mensen met dit talent zijn over het algemeen behoorlijk ambitieus en veeleisend. Als ze aan een spel meedoen is dat in principe om te winnen. Zowel naar eigen als andermans prestaties wordt kritisch gekeken. Sommige ouders met dit talent zijn gemakkelijk te spotten rond het sportveld. Ze projecteren hun eigen vroegere wensen, verlangens en teleurstellingen enz. op hun kinderen die – in het veld, op het ijs of in het water – een sportprestatie leveren. Zwakte is voor Maximizers lastig te hanteren. Ze houden er niet bepaald van en helpen degene die ze begeleiden om de mindere prestaties minder belangrijk te maken. De voetballer die niet met links kan schieten, moet op rechts worden opgesteld. Omgekeerd richten ze veel aandacht op het talent. Maximizers kunnen perfectionistisch zijn. Zo erg zelfs dat ze zichzelf in de weg zitten. Dan slapen ze slecht omdat ze onzeker worden van hun eigen vermogen om ‘excellent’ te presteren.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Choose your battles! Investeer in die talenten die je écht tot kracht wilt ontwikkelen maar wees ook kritisch op het effect van die hoge lat op jouw leven. Het brengt je heel ver, maar kan je ook uitputten als je het niet onder controle hebt. Kies bewust voor een werkomgeving die kwaliteit belangrijk vindt. Alleen kwantiteit leveren is voor de Maximizer onaantrekkelijk. .

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This