Regelmatig heb ik het genoegen iemand zijn of haar talenten uit te mogen leggen aan de hand van zijn top 10 talenten. Jezelf begrijpen is daarbij een doel. Elke keer raakt het me weer om in gesprek te gaan over zijn of haar diepste gedachten, gevoelens en gedrag… Vaak zie je in hun ogen dat er kwartjes vallen. Er ontstaat inzicht, begrip en zelfacceptatie…  En wat vooral ontstaat is waardering voor waar hij of zij inderdaad goed en succesvol in is… Deze gesprekken zijn voor mij als talentcoach waar ik het voor doe.

Steeds sneller

Alles in deze wereld gaat onder invloed van technologische vernieuwingen sneller. Dat geldt zeker ook voor mijn werk. Jezelf begrijpen was vroeger een zaak van maanden zo niet jaren elke week trouw op de sofa van een therapeut over jezelf vertellen… Tegenwoordig vul je in drie kwartier de testvragen in, en rolt de uitslag uit je printer… Zelfkennis ligt binnen ieders bereik. Het is pas 7 jaar geleden dat de psychoanalyse uit het basispakket werd gehaald. Er was onvoldoende bewijs voor de effectiviteit van de behandeling volgens het College van Ziektekostenvergoeding (CVZ). Dat het niet effectief was om jezelf te genezen of te veranderen wil niet meteen zeggen dat het een nutteloze bezigheid was. Al vanaf de vroege oudheid stelden antieke, Westerse en Oosterse filosofen unaniem vast dat er niets boven zelfkennis gaat. Gallup stelde vast dat wie zijn of haar eigen talenten leert kennen, meteen ca. 8% productiever wordt. Voor hele teams gelden hogere scores.

Jezelf veranderen

Tegenwoordig denken veel mensen dat zelfkennis misschien interessant is, maar dat je jezelf altijd nog kunt veranderen. Op het niveau van je gedrag en houding kan dat absoluut en dat is soms ook nuttig. Maar als het gaat om je identiteit, jouw waarden, overtuigingen en vaardigheden wordt het al een stuk lastiger om jezelf echt te veranderen. Veel effectiever is het – volgens talentcoaches opgeleid door Gallup – om te werken met de talenten die je wel dominant hebt. Die kun je snel en exponentieel ontwikkelen wat je veel energie en effectiviteit oplevert. Daarmee is het dus belangrijker geworden dan ooit om eerst objectief te meten wat je talenten zijn. Om vervolgens de uitslag door te spreken met iemand die veel weet over de talenten en de onderlinge samenhang daarvan. En over de manier om talenten verder te ontwikkelen.

Het leven creëren dat je wilt

Het mooiste deel van het gesprek komt als de klant de verbanden gaat zien tussen zaken waar hij of zij mee worstelt en talenten. We weten natuurlijk al lang dat de mens niet alleen een rationeel wezen is dat voortdurend welbewuste intelligente keuzes maakt. Ons DNA, onze hormonen, het onderbewustzijn en omstandigheden in ons leven hebben zoveel invloed… Ieder mens heeft gedachten die hij liever niet zou hebben. Gevoelens die lastig zijn om te begrijpen; laat staan te waarderen. En gedrag dat duidelijk niet bijdraagt aan de feestvreugde maar dat toch wordt herhaald en herhaald. Mensen zijn zo complex. Maar dat betekent niet dat je niet zelf op de bok van je leven kunt plaatsnemen. Veel van de zwakte van mensen komt voort uit het verkeerd inzetten van talenten en daarover praten helpt. Wie is in staat om precies het leven te creëren dat hij of zij wil leven? Ik ken maar enkele mensen die deze kunst voortdurend laten zien en enkele mensen die dit wel eens tijdelijk lukt. Mijn eigen leven gaat steeds meer in deze richting en het kennen van mijn eigen talenten is daarbij – naast andere bronnen – een enorme kracht. Ik gun iedereen die kracht!

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This