Wat scheidt het kaf van het koren als het gaat over talent? Dat is dat talent – in de definitie van Gallup – een drietal specifieke kenmerken heeft: je leert en ontwikkelt het snel en gemakkelijk. Als je denkt, voelt en doet zoals bij dat specifieke talent staat beschreven, levert dat jou energie op (naast een beetje dopamine wat een geluksgevoel geeft). Last but not least: de prestaties die je na training van het talent neerlegt, zijn niet normaal maar exponentieel.

Dit soort talenten kun je niet zomaar bedenken. Het kostte Gallup decennialang onderzoek onder meer dan 2 miljoen succesvolle mensen om ze uit te vinden. Aan de talentdatabase van Gallup wordt nog steeds gewerkt. Al meer dan 15 miljoen mensen zijn getest.

Onderzoek

“Talent” is een populair hypewoord dat inmiddels door bijna ieder HR-bureau wordt geclaimd. Met name in combinatie met het woord ‘management’, klikt het ook als een uitkomst. In verreweg de meeste gevallen bedoelen HR-bureaus gewoon: competenties waarop bovengenoemde voordelen niet (of niet geheel) van toepassing zijn. Volgens recent spectaculair Amerikaans onderzoek is ouderwets Performance management, gebaseerd op competenties, nagenoeg failliet als benadering van prestatiegroei in organisaties. Volgende week schrijf ik meer daarover!

Semi-talenten

Er zijn door psychologen, coaches en ‘derden’ veel verschillende benaderingen en tests uitgevonden waarmee je menselijk gedrag kunt meten. Hoe is zijn extraversie, intelligentie, empathie, consciëntieusheid of openheid, en wat drijft hem… ? Allemaal interessante aspecten van mensen waardoor zij zichzelf beter kunnen leren kennen. Het geeft daarnaast taal aan het gesprek met anderen daarover. Daar is op zichzelf niks mis mee. Maar het zijn geen talenten. Ze missen de drie eerdergenoemde specifieke kenmerken van talent die het zo bijzonder maakt. De kans is klein dat je er daadwerkelijk organisatiedoelstellingen mee bereikt zoals hogere prestaties, meer omzet en winst naast veel minder ziekteverzuim, diefstal en bedrijfsongevallen.

“Wij van wc-eend adviseren wc-eend”. Ja, het is natuurlijk ook ons belang om u hierop te wijzen. En het is uw belang, zo is onze overtuiging…We leggen dat graag uitgebreider uit in een persoonlijk gesprek. Bel ons voor een afspraak: 06-3424 0930.

 

 

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This