Jouw CV is een korte samenvatting van drie elementen: wie ben je, wat heb je geleerd en wat heb je gedaan? Zowel mensen in loondienst als freelancers hebben een actueel CV nodig om verder te komen. Je hebt waarschijnlijk een digitale versie die kan worden aangepast aan de organisatie en functie waar je op schrijft. Wat wil HR of de potentiele werk- of opdrachtgever van je weten? Natuurlijk willen ze vaststellen of je aan de vereiste competenties voldoet. Zoja, dan kom je op de stapel “geschikt”. Maar hoe zou het zijn als je de contributies van jouw talenten toevoegt? Kom je dan bovenop de stapel “geschikt” te liggen? Ik weet zeker van wel! 

Om achter jouw talenten te komen zijn er meerdere wegen. De weg die ik aanraad is het doen van de StrengthsFinder assessment. Als je die nog niet hebt gedaan, dan is dit een mooie aanleiding. Je kunt via deze link naar het Gallup Strengthscenter, maakt een account aan en betaalt de test (US$ 19,99). Als je na het doen van de test jouw “Gids inzicht in sterke punten” downloadt, vind je daarin veel relevante  informatie om in jouw CV op te nemen. Is dat niet zo, dan kun je je afvragen of je op de juiste functie schrijft;)). Zelf zet ik in mijn CV altijd een ‘profiel’ dat in een paar zinnen aangeeft wat mij mogelijk onderscheidt van andere adviseurs en coaches. Omdat helaas veel HR adviseurs en werk- en opdrachtgevers de betekenis van de StrengthsFinder thema’s nog niet kennen, is het belangrijk verder te gaan dan alleen de thema namen. In genoemd rapport staat goed beschreven wat de klant heeft aan jouw talent (Contributies).

Zo zou ik uit mijn eigen rapport de volgende zinnen kunnen gebruiken om aan te geven dat ik voor sommige klanten een geschikte adviseur en/of coach ben. Mijn eigen top 5 talentvolgorde is: Strategic, Relator, Achiever, Maximizer, Significance. Ik haal de volgende selectie uit mijn rapport:

  •  “Soms helpt u mensen de gevolgen te onderzoeken van het ondernemen van acties of het nalaten daarvan… Intuïtief genereert u snel ideeën. U ziet slimme verbanden tussen feiten, gebeurtenissen, mensen, problemen of oplossingen. U geeft anderen talloze opties in een tempo dat sommigen als duizelingwekkend ervaren. Uw innovatieve denkwijze heeft de neiging om de dialoog tussen en onder de groepsleden te voeden”.
  • “Hoogstwaarschijnlijk bent u vastbesloten uw kennis en vaardigheden te delen met mensen voor wie u fungeert als coach, mentor of trainer… Mensen die zich persoonlijk of professioneel willen verbeteren, schenken u waarschijnlijk de meeste voldoening…”.
  • “U spreekt misschien uw goedkeuring uit over hun ideeën, respecteert hun gevoelens, onderkent hun talenten, waardeert hun expertise, juicht hun successen toe of bevestigt hun keuzes…”.
  • “U beweert dat alles mogelijk is. Uw optimistische houding helpt mensen te geloven in hun potentieel. Gedreven door uw talenten zet u mensen ertoe aan nog meer uit te blinken door hen steeds opnieuw te verzekeren dat u hun bijdragen en talenten waardeert… “.

Wat ik uit deze selectie heb gehaald voor mijn eigen CV (op Linkedin):

“Xander gelooft dat bijna alles mogelijk is en zo kijkt hij ook naar jou. Hij zet je aan om (nog meer) uit te blinken en vooral te geloven in jouw eigen potentieel. Hij werkt het liefst met (eind)verantwoordelijken en managers die gedreven zijn zich persoonlijk of professioneel te verbeteren. Hij is als coach iemand die naast je staat en helpt om innovatieve opties te genereren en te selecteren. Hij deelt zijn (talent)kennis vrijelijk en zal je blijven uitdagen en steunen op weg naar jouw doel en je wijzen op jouw keuzes en succesvol ingezette talenten”.

PS: juist vandaag ontving ik het CV van iemand die talentcoaching van mij heeft gehad en een nieuwe baan zoekt in Rotterdam. Ze is persoonlijk assistente/ directiesecretaresse en geeft een perfect (en herkenbaar) voorbeeld van het gebruik van haar talenten in haar CV. Ze schrijft: “Wat mij typeert is een combinatie van enthousiasme, warmte, openheid en integriteit. Met een vrolijke positieve instelling en zorgzame aandacht voor de collega’s om mij heen, creëer ik verbinding tussen de verschillende lagen in een organisatie”. Met dat laatste statement geeft deze beschrijving volgens mij een belangrijke toegevoegde waarde aan: het informeel verbinden van het management met medewerkers. Wie wil nou niet zo’n directiesecretaresse?

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This