Het Talent Alignment Model (TAM) geeft aan hoe je succesvoller kunt worden. Gebaseerd op de talenten van Gallup (StrengthFinder) zoeken we naar de manier waarop je met jouw unieke top 10 talenten, jouw doelen het best kunt bereiken. Het gaat daarbij uiteindelijk om het samen schrijven van een zeer persoonlijke gebruiksaanwijzing. Je zou het ‘Customized Coaching’ kunnen noemen omdat je echt coacht op wie jij precies bent. Hoe kun jij (met jouw specifieke combinatie van talenten) succesvol zijn in het realiseren van jouw doelen? De mogelijkheden zijn in theorie onbeperkt.

Het is niet onze bedoeling om van de StrengthsFinder talenten iets anders te maken dan ze zijn. Die zijn in onze ogen al behoorlijk perfect. De enorme mate van onderzoek onder meer dan 2 miljoen mensen en de onderbouwing die ten grondslag ligt aan de talenten (zich vertalend in circa 98% herkenning bij klanten van de uitslag) is niet gemakkelijk te optimaliseren. Al mijn klanten tot nu toe kunnen voelen wat de talenten doen met hun energie en prestaties. Met andere woorden: de inzet van talenten geeft ze extra energie en leidt tot betere prestaties. Wat nieuw is aan het Talent Alignment Model is dat het op een aantal niveaus de talenten helpt vertalen in bruikbare inzichten voor klanten. Een van die niveaus is het niveau van overtuigingen. Daar gaat de rest van deze blog over.

Uitleg

Het model hiernaast geeft de weg aan van Ist (A) naar Soll (B) over drie mogelijke paden. A staat in een oranje vlak. Die kleur is willekeurig maar staat voor de kracht waarmee iemand een doel wil bereiken. Die kracht kan bestaan uit weerstand tegen A of verlangen naar B of een combinatie daarvan. Hoe noodzakelijker het voor iemand is om bij B te komen, hoe groter dat vlak. De rode blokken symboliseren de weerstand die het kost om van A naar B te komen. Hoe groter het verschil tussen A en B, hoe groter die weerstand zal zijn.

Tussen A en B lopen drie paden.

Pad 1 is een breed en willekeurig pad. By default ga je doen wat je denkt dat nodig is om B te bereiken. Doordat het by default is (onbewust) is de kans groter dan gemiddeld dat je via jouw eigen talenten dat pad zult inslaan. Maar het is onbewust en je mist het grote voordeel van Pad 2.

Het 2e pad is het pad waarin iemands overtuigingen aligned zijn met de gewenste verandering (naar B). Als situatie A is dat je niet meer conditie hebt dan 1 kilometer hardlopen en B is een halve marathon, dan is het handig de overtuiging te hebben dat je jouw conditie gemakkelijk kunt verbeteren. Denk je echter dat jouw conditie wel zo’n beetje vast staat als 50-jarige, dan wordt de halve marathon (21 km.) een haast onmogelijke opgave. Zelfs als je dan heel positief gaat denken, komt toch steeds die twijfel op… Bij elke vermoeidheid, spierpijn, blessure en andere tegenslag denk je onbewust: zie je wel, als 50-jarige kun je beter gaan dammen of schaken.

Het 3e pad heeft het voordeel van pad 2 (overtuiging klopt met B) en is ook nog eens afgestemd op de eigen top 10 van talenten. Typisch een overtuiging van bijvoorbeeld het talent Prestatiegerichtheid (Achiever) is bijvoorbeeld dat als je hard werkt en doorzet, je heel veel kunt bereiken. Als je – zoals ik – dit talent op #3 hebt is het dus handig om dit talent bewust in te zetten als je de volgende maand verder dan 1 kilometer wilt hardlopen. Het 3e pad is beter dan het 2e omdat het rekening houdt met jouw unieke (combinaties) van talenten. Het kennen, herkennen en kunnen inzetten van jouw talenten is hierbij essentieel.

In bovenstaande voorbeeld gaat het om het alignen van overtuigingen. Natuurlijk is dat slechts één manier om het TAM in te zetten. Je kunt ook vanuit talenten kijken naar passende doelen, de optimale context waarin iemand zijn talenten zal inzetten enzovoorts. Met het TAM claim ik niet alleen een oplossing voor het alignment van overtuigingen, maar van veel meer aspecten van talenten die de prestatie beïnvloeden.

Voor al die mensen die vinden dat je talenten op een veel intuïtiever niveau moet inzetten heb ik goed nieuws. Als dat vanwege jouw eigen talenten voor jou de juiste manier is om het te doen, dan is dat een prima keuze. Ik denk ook dat het belangrijkste effect van de coaching op basis van het model en bijbehorende Customized Coaching zal zijn dat je je uiteindelijk zo bewust word van je top 10 talenten dat je deze steeds intuïtiever gaan inzetten omdat het steeds meer bekend terrein is. Je weet dan waar je goed in bent en wat werkt. En ook wat (nog) niet goed werkt. Als je dan de keuzes steeds beter en gemakkelijker en sneller gaat maken, zul je jouw talenten vanzelf steeds effectiever en succesvoller inzetten. Wie dat wil leren kan bij mij terecht.

Meer informatie: bel 06-3424 0930.

Op het Talent Alignment Model en ‘Customized Coaching’ berust mijn Copyright 2017©.

Reacties: graag!

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This