Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Strategic/ Strategisch?

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens behoorlijk groot. In de database van Gallup was het een half jaar geleden de nummer 5 van alle 34. Voor mij persoonlijk (Xander) is het mijn #1 thema.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je hebt altijd snel een paar scenario’s in je hoofd over hoe je verder komt met een project als het niet lukt op de huidige manier;
  • Sommige mensen repareren graag zaken zodat ze het weer doen; jij ziet zaken zoals ze zijn juist als iets om verder te verbeteren…;Schaakstukken
  • Je denkt voortdurend: wat-als…?

Je hebt zoals Amerikanen het noemen: ‘creative anticipation’. Strategic klinkt goed als naam van een talent. Laatst vroeg ik in een zaal wie dacht dit talent te hebben. Iedereen stak zijn hand op;))

Waar moet ik voor oppassen?

Het je moeten houden aan standaard procedures of afspraken die duidelijk niet werken, is voor mensen met Strategic erg lastig zo niet onmogelijk. Maar niet iedereen kan jou volgen… Je hebt heel snel heel veel alternatieve opties doorgerekend in je hoofd… Mensen met de talenten Analytical en Deliberative (langzamere denktalenten) hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig. Heb daarnaast op zijn minst respect voor mensen die vinden dat je dingen moet doen “zoals we ze altijd doen”.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Dat je zo goed bent in het afwegen van alle mogelijke opties betekent voor veel mensen met dit talent dat het even kan duren voordat ze actief worden en het ook gaan doen. Ze blijven soms wat  lang afwegen wat de beste optie is. De volwassen vorm van Strategic is: het vraagstuk van alle kanten bekijken, dan snel kiezen en dan écht aan de slag.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This