schermafbeelding-2016-11-05-om-11-50-00Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Significance/ Significantie ? 

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens klein. In de database van Gallup staat het op 6%. Het staat voor mij op plaats 5 in mijn top 5 en is daarmee dus wel een belangrijk talent. Het is een talent dat bedoeld is om invloed uit te oefenen. “Wordt graag gezien als erg belangrijk. Is onafhankelijk. Zoekt erkenning…”, zo staat het vermeld in mijn eigen folder. In een land waar je je hoofd soms maar beter niet te ver boven het maaiveld kunt uitsteken, is dit dus wel een opvallend talent. Een talent dat je kan helpen om succesvol te zijn en grootse prestaties neer te zetten. Maar ook een talent dat bijna letterlijk pijn kan doen als die aandacht en erkenning lange tijd ontbreken.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je hebt de ambitie om iets bijzonders en van van grote waarde neer te zetten;
  • Je houdt ervan om met mensen om te gaan die ook meer verantwoordelijkheid en invloed hebben dan gemiddeld (belangrijke mensen);
  • Je vind het prettig om in (het middelpunt van) de belangstelling te staan. Spots aan, camera loopt…. Actie!

Het zogenaamde barrier label (hoe je iemand herkent die het talent overdrijft) voor dit talent is dat je wel veel aandacht nodig hebt. Iemand met een (onverwerkt) ego. Dat is dan ook de minder spirituele kant van het talent. De waardering van jouw team of van het algemene publiek, motiveert dit talent enorm. Bij anderen gaat het er vooral om dat ze een rol kunnen spelen waarin ze een belangrijke en een zichtbare bijdrage kunnen leveren. Dat helpt ze enorm om zichzelf te motiveren; net zoals een hardloper met Competition zich extra motiveert door harder te willen gaan dan zijn tegenstander. In mijn werk speel ik inderdaad liever zichtbare rollen, zoals manager en coach. Dat is voor mij spannender. Ik stel – nog meer dan de gemiddelde medewerker – regelmatige feedback erg op prijs.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

De motivatie tot grootste prestaties is natuurlijk wat alle groten der aarde met elkaar gemeen hebben. Dit is niet het niveau van de mensen die al blij zijn als ze de dag weer hebben overleefd. Daarmee is dit talent bijzonder. Het rijkt hoog… De andere kant van de medaille is dat je wat gevoeliger bent voor applaus. Daarbij doet zich voor dat bij mij een verschil bestaat tussen wat ik vind en voel. Rationeel gezien vind ik dat een leider dienend hoort te zijn. Het is iemand die niet boven zijn team staat maar die zijn team ondersteunt en coacht. Maar de waarheid is dat het mij veel meer motiveert om wel zichtbaar te zijn en wat belangstelling te voelen. Misschien is dat ook wel de reden dat om dit talent te ontwikkelen, het helpt om uit te vinden welke zaak en/of welke boodschap je wilt dienen. Want pas als je dat gevonden hebt, kun je jouw stem en jouw gezicht geven aan dat doel en genieten van wat je daarvoor mag betekenen.

Vind je dit interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This