Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Self-assurance / Zelfverzekerdheid?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit specifieke talent in jouw top 5 hebt is klein (6%). Het is een talent gericht op het verkrijgen van invloed. Soms heel veel invloed. In mijn folder staat bij dit talent: “Heeft een goed intern kompas. Is vol vertrouwen dat hij zijn leven goed bestuurt”. Bij mij persoonlijk staat het op #11. Ik heb het talent dus  soms, afhankelijk van de situatie (secundair talent).

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je weet dat jouw beslissingen de beste zijn; in elk geval voor jou. Je ziet jezelf als een logisch onderdeel van de oplossing;
  • Moeten gehoorzamen aan anderen is niet bepaald jouw favoriete situatie;
  • Andere mensen volgen je op een hele natuurlijke manier. Ze voelen zich zekerder worden in barack-obama1jouw bijzijn;
  • Je durft meer en neemt meer risico’s dan andere mensen, omdat je het zeker weet. Met name als de omstandigheden wat spannender worden en de omgeving minder overzichtelijk is, weet jij: dit is de juiste weg naar de stip op de horizon…

 

Foto: President Barack Obama.

Waar moet ik voor oppassen?

Sommige talenten zoals Achiever en Learner komen zoveel voor dat je de hele dag uitdrukkingen om je heen hoort die bij zo’n talent passen. Omdat het talent Self-assurance zo zeldzaam is, is het ook niet erg bekend. Het gedrag dat past bij iemand die dit talent hoog in zijn lijst heeft staan, zou je negatief kunnen labelen als brutaal, overmoedig of arrogant. De zekerheid waarmee zij hun besluiten nemen en niet meer bijstellen, kan ook koppig overkomen. Met dit talent zie je jezelf als de sleutel tot een oplossing. Waar een manager van achter zijn bureau zijn meest geschikte medewerkers stuurt om het probleem op te lossen, gaat de leider ze voor.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

In eerste instantie zal dit talent voor de eigenaar meteen waardevol zijn, maar het is dan nog ongepolijst. Het is fijn als je een goed kompas hebt voor jouw leven maar hoe helpt dat jezelf of anderen? Wie leidt vanuit Self-assurance loopt meestal voorop. Dat kan zijn vanuit de houding die in het Engels: independence wordt genoemd: onafhankelijkheid. Zo iemand straalt uit verder niemand nodig te hebben. Ik heb een duidelijk ‘gut feeling’ en ik weet wat me te doen staat. Als je de werkelijke waarde van dit talent wilt ontplooien gaat het echter om iets anders. Dan gebruik je de waarde van jouw zelfverzekerde uitstraling om mensen achter je te verzamelen die een doel willen bereiken. Een leider is pas een leider als hij niet alleen voorop gaat, maar er ook mensen zijn die door hem geleid willen worden.

Als ik klanten coach met dit talent coach zeggen ze soms: “Maar ik heb ook periodes gehad dat ik helemaal niet zoveel zelfvertrouwen had en best onzeker was over mijzelf”. Vaak gaat het dan om een gebrek aan zelfvertrouwen omdat ze nog weinig kennis, ervaring of reputatie hebben in een bepaald vakgebied. Maar onder die tijdelijke interne onzekerheid zit het talent om de indruk te wekken dat je precies weet waar het naartoe moet. Dat talent activeren kan dan veel succes opleveren.

Vind je dit talent interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

[email_link

 

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This