Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Restorative / Hersteldrang

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens behoorlijk groot (15%). De kans dat je een baan hebt met dit talent is groot, want problemen zijn van alledag en voor het oplossen daarvan heb je mensen nodig die ze aankunnen. Responsibility gaat het vaakst samen met het talent Restorative. Anderen helpen voelt voor iemand met Responsibility als een logische verantwoordelijkheid. Van alle combinaties van thema’s in de top 5 is de combinatie van dit talent met Maximizer de minst voorkomende. Het verschil tussen iets repareren of het tot iets geweldigs maken, is psychologisch kennelijk erg groot.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Schermafbeelding 2016-05-27 om 10.53.28Je doorziet snel waar een probleem zit en je wilt het fixen;
  • Je bent comfortabel met problemen… Waar anderen al snel overweldigd zouden raken en zouden afhaken, blijf jij kalm;
  • Wat jou energie geeft is de opluchting op het gezicht van een slachtoffer als jij binnenkomt en als je het gerepareerd hebt.

Waar moet ik voor oppassen?

Laten we beginnen met het goede nieuws. Als je een urgent probleem hebt van het kaliber dat een van de 112-hulpdiensten nodig is dan mag je hopen dat minimaal een van de inzittenden van de gele, witte respectievelijk rode auto Restorative als talent heeft. Zij dealen immers graag met echte problemen. Dat er wat bloed vloeit of wat pijn wordt geleden, daar zijn ze goed tegen bestand. Ook de verwarmingsman, de wegenwachter en de loodgieter hebben hopelijk dit talent.

Waar je voor moet oppassen is dat dit talent nog wel eens verward wordt met “denkers in problemen” omdat ze beiden zo gefocust zijn op die problemen. Wie problemen niet oplost maar negeert kan rekenen op grote irritatie bij de Restorative. Problemen moet je aanpakken en oplossen, is zijn overtuiging. Ook voor zichzelf kunnen mensen met dit talent erg gericht zijn op die zaken die minder goed ontwikkeld zijn (zwaktes). Volgens StrengthsFinder coaches is dat niet zo’n goede strategie. Weten waar je goed in bent (talent) en dat gaan doen, levert veel meer op.

De logische, nuchtere en oplossingsgerichte manier van kijken naar problemen is prettig en kalmerend bij acute problemen. Maar het talent kan ook doorslaan in kortzichtigheid. Denk aan de huisarts met Restorative die al snel tot pijnstilling overgaat (pijn als probleem is dan opgelost) maar niet snel op het idee komt om nader onderzoek te doen om achter de oorzaak van de pijn te komen. Zo kan deze huisarts ten onrechte de ‘pijn-als-signaal’ van een ernstige oorzaak negeren. De coach met dit thema komt mogelijk wat minder warm en geïnteresseerd in haar klanten over (focust volledig op de instrumentele probleemoplossing). Daar waar het (acute) probleem is opgelost, is de oorzaak soms nog niet bekend, laat staan dat doelen al volledig zijn bereikt. Dat kan een valkuil zijn.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Wie dit talent volledig heeft ontwikkeld zal niet alleen problemen en oorzaken op een kilometer afstand herkennen, maar ook helpen om het probleem op te lossen.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

 

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This