Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Responsibility / Verantwoordeliezel2-253x190jkheidsbesef?

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je Responsibility als talent hebt is trouwens vrij groot: bijna 1 op de 3 mensen heeft dit talent in zijn top 5. Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Als jij iets (toe)zegt, dan doe je het ook;
  • In een team of werkgroep rekent men er vaak al automatisch op dat jij het gaat doen;
  • Je vindt stabiele waarden zoals eerlijkheid en loyaliteit belangrijk.

In de “verkoop”:

Je bent “betrouwbaar”. Als je dit talent hebt, doe je altijd wat je belooft. Zelf als je dat persoonlijk het nodige kost. Opdrachtgevers vinden dat natuurlijk prettig. Ze kunnen op jou rekenen. Als het toch niet goed gaat, beschuldig jij anderen niet maar neemt je zelf je verantwoordelijkheid. Die eerlijkheid is ook weer een hele prettige eigenschap. 

Waar moet je voor oppassen?

Je vindt het lastig om “nee” te zeggen want je streeft waardering na. In de praktijk betekent dat vaak dat mensen met dit talent een (te) druk en bezig leven hebben. Pas goed op voor structurele overbelasting. Raadpleeg dan tijdig een goede coach (afspraak).

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…

Als je eerlijk kijkt naar je eigen motivatie is het vaak zo dat je gemotiveerd wordt door een zekere druk van het moeten afkrijgen van je werk. Deadlines stimuleren jou. Met dit talent stel je ook nog hoge eisen aan je werk. Het moet wel goed zijn. Al dat “moeten” wordt op den duur wat zwaar. Oefen met wat vaker “nee” zeggen tegen werk waar je minder goed in bent, waar je niks meer van leert en/of dat je veel energie kost.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This