Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Relator/ Relatievorming

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens behoorlijk groot (ca. 28%). Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

images

  • Je hebt al heel lang een aantal goede vrienden waar je heel vertrouwelijk mee omgaat;
  • Je voelt je op je best als je met vrienden spreekt die je heel goed kent;
  • Je hebt een tweede zintuig voor anderen die een rol spelen en niet zichzelf zijn (authentiek).

Als je dit talent hebt, beschik je over de gave om mensen snel een vertrouwd gevoel te geven. Dat is waar Relator over gaat. Bij mij staat dit talent op de 2e plaats. Het maakt dat ik als coach vaak heel snel vertrouwd aanvoel voor mijn klanten. Relatievorming is vanzelfsprekend een van de belangrijkste manieren om succesvol te zijn. Godfather Don Corleone werd door zijn netwerk van familie en vrienden (naast mensen die hij ooit een gunst had verleend en een wederdienst niet konden weigeren) een van de machtigste mensen van zijn tijd in de Verenigde Staten.

Waar moet ik voor oppassen?

Het hebben van een of meer hele goede vrienden is misschien wel het meest kostbare ‘bezit’. Natuurlijk is het cruciaal te weten of de ander jouw volledige vertrouwen ook waard is. De transparantie en zelfs kwetsbaarheid die de Relator opzoekt en die de basis vormt van een diepe vriendschap, is niet helemaal zonder risico’s. Anderzijds is het belang van deze diepe sociale interactie enorm voor de Relator.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Een Relator is soms wat verlegen. Als de Relator meer vat krijgt op zijn talent zoekt hij niet uit gemak steeds zijn vaste vrienden op, maar is hij steeds beter in staat dit gevoel van vriendschap aan anderen te geven. Net buiten zijn comfortzone legt hij dan gemakkelijk nieuwe contacten.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This