Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Positivity / Positivisme

images-1Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens ongeveer 15%. Het talent komt het meest voor samen met Winning Others Over (WOO). Zelf heb ik het niet als dominant talent en dat vind ik jammer want mensen met dit talent hebben wel iets speciaals. Een besmettelijk enthousiasme voor wat ze gaan doen. Het zijn mensen die vaak verbaal sterk zijn en goed kunnen verkopen.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je bent iemand waar mensen (en dieren) zich van nature toe aangetrokken voelen omdat ze zich bij jou beter voelen;
  • Je geniet met volle teugen van het leven en dat straal je ook uit met je humor, plezier en positieve kijk op mensen en plannen etc.
  • De Mattheus Passion kun je niet langer dan 10 seconden aanhoren.

Net als Strategic klinkt Positivity goed als naam van een talent. Het tegenovergestelde talent “Negativity” bestaan dan ook niet. Niemand wil dat hebben want het leidt waarschijnlijk niet tot veel  succes;))

Waar moet ik voor oppassen?

Ten eerste helpt het mensen met dit talent om niet in een strak keurslijf te gaan werken. Ze hebben het nodig om hun emoties (positief en negatief) volledig te ervaren. Meestal de lach maar soms ook de traan. Als je dit talent hebt, ben je erg gevoelig voor sfeer. Je brengt die positieve sfeer rondom bijvoorbeeld plannen die je hebt of bijvoorbeeld producten die je aanbiedt. Managers met dit talent moeten uitkijken dat ze er niet van verdacht worden de zaak alleen van de positieve kant te bekijken of alleen relaties aan te gaan met jaknikkers in het team. Klassiek is de narcistische CEO met de geweldig reputatie die na een dramatische winstdaling wordt afgezet. Hij (meestal een man) blijkt dan een hofhouding om zich heen te hebben verzameld van mensen die weinig toevoegden dan bijval en applaus…

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Dit talent in overdreven vorm maakt dat je als een soort naïeve of dramatische clown gaat functioneren. Je wordt dan in meer serieuze, zware organisaties steeds minder serieus genomen. Daarnaast: mensen die dit talent hebben verspillen hun energie liever niet aan mensen die wat zwaarder op de hand voelen. Van nature gaan ze die mensen uit de weg. Toch zijn die mensen vaak hartstikke belangrijk voor ze om een plan ook vanuit een ander gezichtspunt te benaderen en daarmee te verbeteren. Degene die Positivity op een volwassen niveau hanteert loopt niet met een boog om ‘unhappy’ mensen heen maar benadert ze juist en vrolijkt ze op.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This