Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Learner

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit specifieke talent in jouw top 5 hebt is heel groot. Bijna 30% heeft dit talent. Het is een talent dat valt in de categorie van Strategische Denktalenten en voor mij is het mijn nummer 10. In mijn folder staat bij dit talent: “Wil graag leren en blijvend verbeteren. Het proces van leren staat centraal”. Waar het talent Input hongert naar het vinden en bewaren van nieuwe informatie, heeft het talent Learner vooral zin om die nieuwe informatie en ervaring op te gaan doen. De Learner is breed georiënteerd. Als medewerker is het iemand die je niet te lang op dezelfde plaats moet willen behouden. Uitdaging en afwisseling zijn toverwoorden. Bij een groen ingericht verandertraject (De Caluwé) loopt de Learner graag voorop. Hij stapt graag als een van de eersten in de nieuwe situatie. Omdat hij het spannend en interessant vindt te opereren op de grens.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je bent gericht op informatie en met name op informatie in combinatie met ervaring waarin je echt geïnteresseerd bent;
  • Als je een nieuwe uitdaging aangaat zoals een nieuwe baan heb je niet de neiging om eerst minitueus de uitgebreide functiebeschrijving en procesbeschrijvingen uit jouw hoofd te leren. Je stapt liever in de nieuwe ervaring. En leest ondertussen verder.
  • Waar je slecht tegen kunt zijn mensen die uitstralen dat ze het allemaal wel weten maar dat in feite geenszins kunnen waarmaken. Hoe kun je zo weinig nieuwsgierig zijn?

Foto: Elon Musk (1971) Deze Zuid-Afrikaanse CEO van Tesla Motors studeerde zowel natuurkunde als kunst in Pennsylvania en ontwikkelde zich tot een veelzijdig ondernemer met een duidelijk visie en missie. Een moderne Michelangelo. De samenhang is dat wat hij doet (o.a. auto’s, zonnedaken, betaalsystemen) moet bijdragen aan de omslag van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.

Waar moet je voor oppassen met dit talent?

Als de learner doorslaat heeft hij weinig rust in zich, geen zitvlees. Steeds nieuwe dingen willen leren maakt dat banen gemiddeld geen vier jaar duren maar anderhalf. Dan slaat de verveling toe. Het CV wordt zo voller en voller en 12 ambachten x 12 branches maken misschien een wat onduidelijk profiel. Te weinig Focus zou je kunnen zeggen. Maar ach, is dat nou zo nadelig? De Learner is dan weer leerling, dan weer leraar. Beide kanten van dit spectrum zijn interessant voor hem. “Stilstand is achteruitgang”, zou een uitspraak van een Learner kunnen zijn. En wat is daar mis mee? Ik denk niet zo veel. Hoe sneller de maatschappij verandert in politiek, economisch, sociaal en technologisch opzicht, hoe meer Learners we nodig zullen hebben. Op een bepaald niveau hebben deze mensen ook de flexibiliteit om bij te blijven leren. In 2050 zullen waarschijnlijk steeds meer niet – Learners afvallen uit de race van het voortdurend aanpassen aan de omgeving.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Zo lang het talent Learner vooral een weerstand inhoudt tegen wat er nu is, is het nog geen volledig productief talent. Wie hele dagen op internet nieuwe informatie zoekt, en wie om de week een bila aanvraagt bij zijn manager om te vragen om alsjeblieft wat interessantere ervaringen op te doen, heeft misschien meer last van het talent. Maar wie het talent zo inzet dat het zijn kennis- en ervaringsniveau snel in de gewenste richting kan sturen, die heeft de toekomst. Die weet in no time zijn omgeving met bruikbare informatie te overtuigen dat die nieuwe functie, rol, opdracht of positie hem op het lijf geschreven is. Wat dat betreft lijkt het talent misschien wel wat op Self-Assurance. De durf om de nieuwe horizon te verkennen, altijd op weg naar een nieuwe volgende stip aan de horizon…

Vind je dit talent interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This