Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Includer/Saamhorigheid? 

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit specifieke talent in jouw top 5 hebt is 12% dus 1 op de 8 mensen hebben het. Volgens mij zijn Includers altijd een beetje held. Op het gevaar af dat ze zelf worden buitengesloten, betrekken zij mensen die (nog) buiten een groep vallen erbij. Een bekende heldhaftige Nederlandse Includer is de commando Gijs Tuinman. Hij ontving de ridderslag van Koning Willem Alexander voor heldhaftige en moedige optreden in Afghanistan. Daar had hij onder andere met gevaar voor eigen leven een zwaargewonde korporaal proberen te redden. Het terughalen van de korporaal zou je kunnen zien als een ultieme daad van een Includer. In mijn eigen folder staat over het talent: “Accepteert vreemden. Voelt aan wie niet betrokken wordt en betrekt hem erbij”.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je weet hoe het voelt om te worden buitengesloten en als het even kan probeer je dat leed voor anderen te voorkomen. Sociale rechtvaardigheid telt voor jou. Jij brengt mensen (terug) bij de groep; 
  • Je kunt goed overweg met diversiteit. Mensen mogen van elkaar verschillen. Grote kans dat jij allerlei “soorten” vrienden hebt;
  • Als je ergens een hekel aan hebt zijn het kliekjes. “Ons soort mensen”, is een uitdrukking die jij nooit zult gebruiken.

Waar moet je voor uitkijken met dit talent?

Dit talent kent net als elk talent hele lichte verschijningsvormen: iemand wordt op zijn eerste werkdag door het gebouw geleid en aan iedereen voorgesteld bijvoorbeeld. Maar het kan ook zwaarder worden ingezet. Elke cultuur heeft waarden die worden gedeeld door de leden van die cultuur. Deze waarden zijn gevormd door soms eeuwen van ervaring. Culturen maken dat groepen mensen met elkaar kunnen samenwerken zonder steeds weer alles met elkaar te moeten bespreken en te besluiten. Culturen zijn dus zeer nuttig voor de efficiency.  Aan de waarden hangen ook normen. Sommige dingen doe je niet in een bepaalde cultuur. De straf voor het overtreden van die normen (vaak ongeschreven wetten) is plagen, pesten en op zijn ergst: uitsluiting.  De Includer neemt risico als hij of zij probeert iemand die niet bij de groep hoort (of nog niet) te betrekken. Hij of zij riskeert de eigen uitsluiting. De ergste straf.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is….? 

Het niet tegen ongelijkheid kunnen is een logische voedingsbodem voor de Includer. Op zichzelf is dat natuurlijk een positieve menselijke eigenschap. De basis van saamhorigheid. Maar over het ontwikkelen van dit talent is de stip op de horizon dat je de integratie van mensen promoot en actief bevordert. Misschien omdat je denkt dat die nieuwe mensen iets kunnen toevoegen aan de cultuur of aan de groep. Misschien omdat de groep daardoor gevarieerder, diverser wordt. Of in termen van talenten: juist door mensen te includeren die anders denken (met andere talenten) kun je de blik van de groep op de samenleving om je heen sterk verbeteren. Monocultuur sterft na verloop van tijd altijd uit. Dat concept is te kwetsbaar.
Vind je dit talent interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?
Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….
[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This