Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Harmony/ Harmonie?

Heb ik dat talent?

25_YT_GANDHI_1217680e
Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens behoorlijk groot. Bijna een op de vijf mensen (19%) heeft dit talent in zijn top 5. Voor mij persoonlijk (Xander) is het mijn allerlaatste, 34e thema. Vind ik het daarom een minder boeiend thema? Nee zeker niet. Als Strengthscoach brengt Gallup je waardering bij voor alle talenten (als manieren om succesvol te worden).

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je houdt niet van conflicten. Die belemmeren namelijk de voortgang. Op een praktische en zakelijke wijze, zoek je naar de gedeelde belangen om verder te kunnen;
  • Meer dan andere mensen voel jij aan waar emoties zullen opkomen in een gesprek;
  • Je hebt moeite met mensen die met veel negatieve (onderlinge) emoties meedoen in een vergadering.

Harmony is zo’n talent dat de nodige beeldvorming oproept bij mensen. Mensen met dit talent in hun top 5 zouden conflict vermijdend zijn of overdreven zachte eitjes die nergens tegenkunnen. Maar dat is niet wat we bedoelen met dit talent als het goed ingezet wordt.

Hun kracht is de rust die ze brengen. In hun bijzijn voelen anderen zich vaak ontspannen omdat mensen met Harmony constructief zijn, emoties temperen en sturen op basis van redelijke argumenten en gedeelde belangen. Je kunt heel boos zijn op iemand met Harmony maar als je ze dan ontmoet, smelt die emotie als sneeuw voor de zon. Ze zullen heel praktisch reageren op emotioneel geladen informatie en in no-time merk je dat je onbewust weer ja-knikt op hun redelijke argumenten en constructieve toon. Sommige mensen met Harmony kunnen dat alleen al met hun aanwezigheid bereiken. Een mediator zal dit talent in elk geval heel goed kunnen gebruiken.Unknown

Sommige mensen die ik ken met dit talent hebben een vrij neutrale gelaatsuitdrukking. Hun gezicht blijft vaak (voor zover ik dat kan overzien) wat gelijkmatiger dan bij andere mensen; ze hebben soms een pokerface. Ik associeer Harmony met woorden als: zakelijk, constructief, aards, onthecht, nuchter, redelijk… . Ze kunnen hun gelaat ook juist inzetten om te kalmeren en aan te spreken.  Denk maar aan het spreekwoordelijke gezicht van top voetbalscheidsrechter Pierluigi Collina (foto).

Waar moet ik voor oppassen?

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Enerzijds is dit talent bij uitstek bruikbaar om teams goed te laten functioneren. Anderzijds hebben mensen met Harmony moeite met heftige emoties en daarom ontlopen ze wel eens het risico’s op een conflict. Die tactiek kan een tijd lang best goed uitwerken. Maar je zou zo iemand kunnen verwijten zich als een struisvogel te gedragen die het hoofd liever in de grond stopt dan aan te gaan wat er voor ligt. De niet-geadresseerde emotie kan dan na verloop van tijd (te) hoog oplopen.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Wie Harmony in een ruwe, onontwikkelde vorm heeft, eist de vrede op. De meer volwassen vorm van Harmony benadert alles op zijn eigen vredige wijze en gaat zo door het conflict heen. Het negeert de emoties niet, maar bespreekt en overwint het conflict zodat een veel duurzamere oplossing ontstaat.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This