Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Futuristic / Toekomstgerichtheid? 

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit specifieke talent in jouw top 5 hebt is 11%. Het is een talent dat bedoeld is om goed na te denken. En dat nadenken ligt niet in het verleden zoals bij het talent Context en niet in het nu (Adaptability) maar in de toekomst. “Geïnspireerd door de toekomst en wat kan zijn. Visie op de toekomst geeft energie”, staat als korte uitleg in mijn folder. Wie met dit talent werd geboren, besteedt waarschijnlijk een groot deel van zijn tijd en energie in een andere tijd: volgende week, het eind van dit jaar of over 5 jaar na nu.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je bent een visionair, een voorspeller;
  • Als mensen met jou praten over de toekomst, krijgen ze daar nieuwe ideeën en vooral veel nieuwe energie van;schermafbeelding-2016-11-19-om-11-13-05
  • Mensen die erg tevreden zijn met de status quo, vind jij maar saai;
  • Je droomt graag en regelmatig weg en fantaseert dan over hoe het zich allemaal zal ontwikkelen. Soms moeten mensen die in het nu iets van je nodig hebben, je even “terughalen”.

Waar moet ik voor oppassen?

Het gave van dit talent is natuurlijk dat het andere mensen enorm kan inspireren en kan energizen net zoals het talent Positivity dat kan. Een man als Adjied Bakas (foto) kan ik in elk geval niet beluisteren zonder een gevoel van opwinding. Je hebt visie en door jouw visie krijgen anderen zicht op waar het heen zal gaan.  Je neemt mensen mee de toekomst in wat net als bij Activator kan leiden tot een verlangen naar het eindresultaat: let’s go…!

Het hierbij passende ‘barrier label‘ (dus hoe je iemand herkent die dit talent overdrijft) is dat je met jouw hoofd in de lucht loopt cq de realiteit uit het oog bent verloren. In veel culturen zijn het dan ook de medicijnmannen die onder invloed van God(en) en / of  organic drugs in staat zijn om contact te maken met de wereld van de geesten om zo voorspellingen te kunnen doen. Een andere vorm van niet goed ontwikkeld (ruw) talent is dat je dit talent in je eentje beleeft en je ermee isoleert in een eigen droomwereldje.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Het talent is niet alleen bedoeld om nieuwe dingen uit te vinden zoals Ideation dat ook kan doen. Het gaat met name om ontwikkeling door de tijd heen. Iemand met dit talent doet er goed aan zijn inzichten te delen en bespreken met degenen voor wie die toekomst relevant is. Daardoor komt de energie ervan vrij en verbetert waarschijnlijk ook de nauwkeurigheid van de voorspellingen. Trendwatchers doen dit de hele tijd. Voorspellen, een boek schrijven, reacties ontvangen en bijstellen. Niks mis mee. Gaaf juist. Wie denkt er nooit meer aan Chriet Titulaer die in de jaren ’80 vanuit het Evoluon in Eindhoven voorspellingen deed dat we ooit onze telefoon op zak zouden dragen? Die man was gek! Toch?

Vind je dit interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This