Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Focus? 

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch.

De kans dat je dit specifieke talent in jouw top 5 hebt is relatief groot. Een op de acht mensen heeft het. Het is een talent gericht op het realiseren van de doelstellingen in je werk. In mijn folder staat bij dit talent: “Kiest een doel en houdt daar – al corrigerend – aan vast. Eerst prioriteit, dan actie”. Focus is een fantastisch talent om in te zetten naast bijvoorbeeld Achiever. Het maakt dat je soms uren achtereen kunt werken aan bijvoorbeeld het schrijven van een blog. Bij mij staat het talent op #6 en ik ben er erg blij mee. Met Ideation en Connectedness zou ik zonder Focus veel vaker aan het dromen zijn, en maar weinig afmaken.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je hebt heldere verwachtingen over waar je naar op weg bent. In tegenstelling tot mensen die zich allerlei doelen stellen tegelijkertijd, geef jij er de voorkeur aan je bewust te beperken;
  • Net als bij het talent Achiever, ga je door totdat het doel is bereikt. Juist ook als het tegenzit.
  • Vrij a la Covey begin je met het ‘einde in zicht’;
  • Als jij in een vergadering zit zonder agenda of duidelijk doel, raak je het spoor al snel bijster. Grote kans dat je na vijf minuten vraagt: “Wat is het doel van deze vergadering eigenlijk?”

Waar moet ik voor oppassen?

Focus… Een nadeel van Focus zou kunnen zijn dat je zo gericht bent op het doel dat je vergeet te genieten van het dromen over, plannen van of realiseren van dat doel. Zelf krijg ik wel eens de kritiek dat het mijn neiging is om te snel tot zaken te komen. Maar dat nadeel lijkt vrij onbeduidend naast de vele voordelen. Als je binnenkort met een vliegtuig op vakantie gaat, hoop je dat de piloot van jouw toestel voldoende focus heeft; met name tijdens opstijgen en landen. Dat geldt net zo als je binnenkort een by-pass operatie moet ondergaan. Je wilt op zo’n moment de onverdeelde aandacht.

Als manager met Focus ben je in staat om de aandacht van jouw team voortdurend op de prioriteiten van dat moment te richten. Uit ervaring weet ik dat het ook een prettig talent kan zijn. Het brengt je zo nu en dan (als je iets doet wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent) in een flow-achtige staat waarbij je de tijd vergeet. De tijd vergeten is een van de vijf aanwijzingen dat je werkt met jouw talent.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

De concentratie op een doel kan mensen natuurlijk ook isoleren. Het maakt dat ik op zaterdagochtend als ik deze blogs schrijf, dus “even” niet beschikbaar ben voor mijn gezin. En dat is geen uitzondering. Onze klanten vragen momenteel de nodige nieuwe diensten op het gebied van talentmanagement wat ik samen met Ruud Haex ontwikkel (Ideation/Learner). Afhankelijk van de prioriteiten die je legt, combineer je Focus met andere talenten. Wat ik vaak zie is dat projectleiders en teamleiders feitelijk vrij weinig tijd besteden aan de sociale kant van het werk (elkaar leren kennen en samenwerking bevorderen) en erg gericht zijn op snelle resultaten. Focus kan in dat geval erg helpen om de juiste prioriteit te leggen (eerst investeren in elkaar) waarna je elkaar even je onverdeelde aandacht geeft. Op zo’n moment kan het talent Focus maken dat je je belangrijk voelt omdat je echt even alle aandacht krijgt. Dan ben je echt aanwezig bij de ander. En dat levert zoveel op…

Bij mij is de combinatie van Achiever, Strategic en Focus in staat om langdurig geconcentreerd te werken aan het realiseren van een doel en daarbij steeds bij te sturen als dat nodig is maar zonder een moment het resultaat uit het oog te verliezen. Een heerlijk talent dus. Als je het hebt, geniet ervan.

Vind je dit talent interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This