Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Empathy / Empathie?

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens behoorlijk groot. Zeker voor vrouwen; want het vooroordeel klopt. Zij hebben Empathy gemiddeld op #5 terwijl mannen het gemiddeld op #20 hebben staan (dan is het dus geen talent van je!). In totaal heeft 18% van alle mensen Empathie in de top 5 staan. dolphin-203875_640

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Je bent sterk gericht (in-getuned) op de gevoelens van anderen;
  • Je kunt je goed inleven in situaties van andere mensen en hoe zij zich daarin voelen;
  • Zelf ben je ook een emotioneel persoon. Maar je staat daar vaak niet bij stil omdat je sterker op anderen bent gericht.

Wie dit talent niet heeft, moet even nadenken om zich bewust in te leven in de (situatie van) de ander. Dat hoeft iemand met Empathie niet. Dit doet dit automatisch c.q. intuïtief. Wat je daar aan hebt, noemen we ‘sociale intelligentie’: het vermogen om slim om te gaan met emoties van anderen. Dat is een geweldig voordeel in onze maatschappij. Die emoties spelen – veel meer dan we willen toegeven – een rol bij al onze beslissingen. Het talent komt het minst vaak samen met Significance voor. Wie Significance heeft, is juist meer gericht op zijn of haar eigen gevoel.

Waar moet ik voor oppassen?

Sommige mensen met het talent Empathie zijn niet goed bestand tegen het leed van anderen. Ze kunnen zich moeilijk afsluiten voor dat gevoel (bijvoorbeeld een verkoper aan de deur die ze niet willen afwijzen). Anderzijds zijn ze soms minder goed in staat hun eigen emoties te ervaren en te laten zien aan anderen. Daardoor vinden die anderen degene met Empathie soms wat moeilijk in te schatten.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Wat mensen met Empathie nodig hebben, is hun eigen emoties kunnen uiten. Zowel de lach als de traan is OK. Alle emoties moeten inhouden, bijvoorbeeld omdat je leert dat jouw emoties niet netjes of gepast zijn, is een ramp voor de houders van dit talent. Wie het talent volledig heeft ontwikkeld kan huilen met wie huilt, en vieren met wie viert.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This