Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Deliberative / Behoedzaamheid? 

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens redelijk groot. In de database van Gallup staat het op 10%. Het staat ver buiten mijn eigen top 10. Het is een talent dat bedoeld is om dingen gedaan te krijgen, dus een executief talent. Anderzijds heeft het veel elementen van een manier van denken. Het meest herkenbaar van dit talent is dat mensen die het in hun top 5-10 hebben, geregeld “Ja-maar…” zeggen. En als u dacht dat dat Ja-maar negatief of tenminste irritant is, lees dan vooral door;))

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:schermafbeelding-2016-10-29-om-18-52-06

  • Jij bent serieus en voorzichtig bij het nemen van besluiten. Vaak heb je daarvoor meer dan gemiddeld veel tijd en informatie nodig;
  • Ook in het aangaan van nieuwe contacten ben je voorzichtig en op je hoede;
  • Als jij bij een brainstormsessie zit, heb je de neiging om meteen inhoudelijk te reageren op de geroepen ideeën..;
  • Door jouw aanwezigheid in besluitvormingsprocessen worden besluiten gemiddeld genomen wat beter geïnformeerd genomen. Jij gaat voor een goed doordachte aanpak.

Waar moet ik voor oppassen?

Het zogenaamde barrier label (hoe je iemand herkent die het talent overdrijft) voor dit talent is dat je besluiteloos of wankelmoedig bent. Je ziet (teveel) beren op de weg. Maar het is veel te kort om de bocht om daarmee het talent af te doen. De kwaliteit ervan zit hem erin dat wie met dit talent geboren is, uitstekend in staat is om risico’s waar te nemen. Net als iemand met Strategisch als talent, anticiperen zij erop dat een bepaald idee of plan dat je maakt, ook mis kan gaan. Ze nemen de tijd voordat ze zich uitspreken en laten zich meestal niet onder druk zetten om meteen mee te gaan met de groep. Ook al kost ze dat een beetje populariteit… Het MT wil dan al door. En jij zegt: laten we dit eens even goed doordenken. Ik heb nog niet voldoende beeld…”. De Activator in het gezelschap begint dan heel hard te zuchten;)) Herkenbaar?

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Ten eerste: nooit meer “Ja-maar” zeggen. Want dan zeg je eigenlijk Nee tegen het voorafgaande. Ja-en is al beter. En nog beter is: vragen stellen ter verduidelijking? Weten we dit al? Hebben we cijfers over dat? Wat maakt dat je denkt dat daar vraag naar zal zijn? Kun je dat onderbouwen? Met die vragen neem je degene met het plan meer serieus. Zeggen dat je het plan rustig wilt doorlezen kan een goed alternatief zijn. Wie dit talent nog niet erg heeft ontwikkeld is gevoeliger dan anderen voor alle mogelijke enge risico’s die nu eenmaal op deze planeet bestaan. In een meer volwassen vorm voorkom je en bescherm je tegen relevante risico’s die op jouw gezin, club of organisatie afkomen. Als je goed in jouw vel zit, voorkom je daarmee veel ellende. Want al ver voor ellende zich voordoet, heb jij je al verzekerd, of tegenmaatregelen genomen ter preventie. In een managementteam met veel mensen met Positivity kun jij het verschil maken tussen goede en slechte beslissingen. Helaas is het imago van dit talent vrij slecht. Veel mensen met Deliberative worden bestempeld als negatief. Dat is echt de grootst mogelijke onzin! Dat zijn ze juist niet. Het is de kunst ook niet zo over te komen.

Afbeelding: Moliere: “Unreasonable haste is the direct road to error”.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This