Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Context/Contextueel

unspecified-1

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens matig groot. In de database van Gallup staat het op 9%. Het is een talent dat bedoeld is om strategisch te kunnen denken.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

Mensen kunnen met hun aandacht voortdurend in de toekomst zijn bij hun plannen. Of in het hier-en-nu. Of je denkt – zoals Context doet – graag na over het verleden;
Ook het nu bekijk je voortdurend vanuit de vraag wat in het verleden heeft geresulteerd in deze situatie in het heden;
Zeker als je ook Input als dominant talent hebt, verzamel je informatie, artefacten, foto’s en schriftelijke informatie die een indruk geeft van vroeger. Soms van de eigen familie. Soms over de oude Grieken of over bijvoorbeeld veldslagen. Vaak is er een specifieke plaats en periode die jou mateloos interesseert. Bijvoorbeeld de Amerikaanse Burgeroorlog.

Wat de Context leuk maakt is dat hij vol verhalen zit. Verhalen die vaak heel goed worden verteld, inclusief de kleuren en geuren van toen. Gedetailleerde beschrijvingen zijn het vaak. Oudere mensen met Context kunnen ook het tempo van toen meenemen in hun verhaal wat mij persoonlijk wel eens heel erg ongeduldig maakt. Mensen die wat meer geduld hebben, kunnen enorm genieten van deze rijkdom van het verleden; wat volgens een filosoof als Eckhardt Tolle niet eens bestaat. Er is alleen het nu waarin we het verleden herscheppen in ons hoofd. Voor Context is dat geen issue. Het verleden is sowieso een groot deel van het heden voor hem of haar.

Waar moet ik voor oppassen?

Wie het verleden vergeet, maakt opnieuw dezelfde fouten en daar heeft degene met Context imageseen hekel aan. Wie wel eens heeft geprobeerd een organisatie(onderdeel) te veranderen, kwam altijd wel iemand tegen die zei: “Dat hebben we al eens geprobeerd en dat is toen ook niet gelukt…”. Daarmee verraadt de Context zichzelf. Iemand met Futuristic of Adaptability zou dan kunnen reageren met de opmerking dat je niet veilig kunt autorijden als je alleen in de achteruitkijkspiegel kijkt. Stof genoeg voor discussie. Feit is dat je uit het verleden talloze oorzaak en gevolgrelaties kunt bestuderen die zich niet voor niets herhalen. L’ histoire se répète, stellen de Fransen terecht.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Wie Context steeds inzet om niet te hoeven ontwikkelen als mens, komt natuurlijk niet veel verder. Want alles stroomt. De wereld verandert steeds sneller. Wat gisteren OK was voldoet nu al niet meer… Wie zijn herinnering aan het verleden vasthoudt om het beste daaruit te kunnen bewaren, maakt het talent productief. Niet voor niets komen ontwikkelingen in de mode, de muziek en theater voortdurend op, tot stilstand en dan weer op. En de Context herinnert ons daar aan.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This