Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Consistency/Onpartijdigheid. 

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit specifieke talent in jouw top 5 hebt is relatief klein. Ongeveer één op de negen mensen (11%) heeft het. Het is een talent dat valt in de categorie van de Executieve talenten en in mijn top 10 komt dit talent niet voor. Eigenlijk vreemd dat dit talent niet is ingedeeld bij de relatiegerichte talenten, vind je niet? In onze folder staat bij Consistency: “Je hoort alle mensen gelijk te behandelen. Maakt / handhaaft daar regels voor”. Mensen die zich sterkmaken voor het stellen van regels en het controleren daarvan zoals juristen, HR-beleidsmakers en accountants kunnen dit talent in hun top 10 goed gebruiken. De grondwet van ons land, begint met in artikel 1 het volgende te verklaren: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of welke grond dan ook, is niet toegestaan”.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • Voorspelbaarheid in de cultuur (regels waaraan iedereen zich moet houden) maakt voor jou de wereld prettiger. Het voorkomt willekeur, teleurstelling en onrechtvaardigheid;
  • Je bent over het algemeen meer bezig met het groepsbelang dan met het individuele belang van mensen;
  • Ook zware criminelen hebben volgens jou recht op een goede advocaat;
  • Je houdt ervan om taken op exact dezelfde manier te doen (repetitie / Standard operating procedures).

Onmiskenbaar is dit een talent en dus een manier om erg succesvol te kunnen zijn. Ik moet meteen denken aan mensen als Ghandi en Martin Luther King. Maar ik kies toch voor Mandela als voorbeeld van dit talent. Misschien vanwege de indrukwekkende film die ik over hem zag. Voor mijzelf is Onpartijdigheid geen top 10 talent en de onderliggende overtuiging hierbij kan ik dan ook maar moeilijk voelen. Als ik de schijnbare tegenstelling met het talent Individualization bekijk (in het kort: eerlijk is om iedereen verschillend te behandelen omdat mensen verschillen) zie ik dat beiden geen talent van mij zijn maar dat die laatste veel beter bij mij past. Pas als ik me inleef in een grote organisatie van 150 jaar geleden waar de Kapitalisten en de opzichters haast ongelimiteerde macht en privileges hadden en de arbeiders werden uitgebuit ter meerdere eer en glorie van het Grootkapitaal, dan kan ik iets voelen bij dit talent. Wie The Christmas Carol van Charles Dickens ziet en geen hekel aan Scrooge heeft, deugt niet.

 

Waar moet je voor uitkijken met dit talent?

Wees bewust van hoe je naar mensen kijkt. Zijn ze slecht en moeten ze beteugeld worden met regels en gedegen controle daarop? Of deugen mensen als je ze vrijheid en verantwoordelijkheid meegeeft? Misschien is de ene overtuiging cynisch en de ander naïef. De wijsheid zal in het midden liggen. Regels geven helderheid, duidelijkheid, voorkomen willekeur, overspannen verwachtingen en dus teleurstelling. Niks op tegen! Maar als regels het vertrouwen, goede menselijke relaties en resultaten in de weg staan, wordt het tijd om in te grijpen. Regels zijn geen doel maar een middel. Wie daarin doorschiet, zet het talent niet productief in naar mijn mening.
Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

“Follows the spirit of the law”… Zo formuleerde mijn leermeester Curt Liesveld van Gallup het talent in een volwassen staat. Daar tegenover staat het naar de letter toepassen van de regels. Dan worden regels doelen op zichzelf en gaat het niet meer over de achterliggende waarden waar vanuit de regels ooit werden opgesteld.
Vind je dit talent interessant…? Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?
Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….
[email_link

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This