Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Connectedness / Verbondenheid?

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens vrij klein. Slechts 1 op de 8 mensen heeft dit talent (12%). Voor mij staat dit talent op #8 (dominant talent). Mijn overtuiging is dat mensen met dit talent het tij mee hebben in een complexe snel veranderende wereld. De wereld wordt mooier als meer mensen hun Connectedness leren inzetten.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

  • dalai-lamaMensen die de wereld sterk verdelen in “wij” en “zij” vind jij kortzichtig;
  • Je bent in staat om unieke verbanden aan te voelen/te zien tussen mensen en gebeurtenissen;
  • De wereld bestaat voor jou niet uit allemaal kleine toevallige incidenten en onderdelen maar uit een integraal geheel. Toeval bestaat niet! We zien alleen niet altijd meteen de connectie.

Dit talent maakt dat je je gemakkelijker verbindt met andere mensen. Samen met anderen vorm je je een beeld over de bedoeling van wat er in jouw leven gebeurt. Vrij naar Sinek is “de bedoeling of zin van iets”, het hoogste niveau van organiseren. Samen met talenten zoals Futuristic, Strategic of Ideation kan dit talent veel creativiteit losmaken. Net als bij Belief zit er soms een spirituele kant aan dit talent. Het besef dat alles met alles verbonden is (al zijn de verbanden soms niet zo duidelijk) is de centrale overtuiging van Connectedness. De gedachte dat als je iemand slaat, je uiteindelijk ook jezelf pijn doet, zou typisch een gedacht van Connectedness kunnen zijn. Juist omdat alles verbonden is, kun je niet iets doen zonder Karma te creëren (gevolgen).

Waar moet ik voor oppassen?

Niet iedereen wil of kan goed omgaan met spiritualiteit. Het zogenaamde “barrier label” van dit talent (zeg maar: als je dit talent teveel hebt) is door Gallup veelzeggend beschreven als “Flaky new-ager, not in touch with reality”. Voor iemand met Analytical zijn de feiten heilig. Voor iemand met Empathy, zijn gevoelens dat. Connectedness staat mysterie toe in de zin van (nog) onbegrepen connecties tussen mensen en dingen.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Dit talent geeft je het inzicht of de overtuiging dat niets op zichzelf staat. Maar daar heb je pas echt wat aan als je je kunt openstellen voor de intuïtieve kennis die daarbij hoort. Durven vertrouwen op je gevoel voor relaties tussen mensen en andere fenomenen en op de inzichten die je daarin krijgt, maakt dat je meer informatie (wijsheid) uit dit talent haalt.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

 

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This