Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Competition/ Competitie

Competition

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is vrij laag. Het is het 27e talent van de 34 als je kijkt naar het aantal mensen dat het als toptalent heeft. Best een bijzonder talent dus. Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Je meet jouw eigen ontwikkeling af aan die van anderen;
  • Je hebt een duurzame relatie met ‘winnen’;
  • Je hebt een energie, drive en doorzettingsvermogen die voor de een als inspirerend aanvoelt en voor andere mensen te ver gaat….

Competitie is een talent om anderen mee te beïnvloeden. Het komt het meest voor samen met Achiever. Sommige mensen (die het in hun top hebben) kunnen er ongelooflijk veel energie en motivatie uit halen. Deze mensen hebben vaak een internal locus of control: ik ben in control over hoe mijn leven verloopt en niet de Unknownomstandigheden. Zij hebben mensen om zich heen nodig die ook streven naar winnen. Al was het maar om zich mee te vergelijken. Ze spreken vaak winnende taal en voelen zich het lekkerst in een omgeving waar alleen inzet niet genoeg is.

 

 

Waar moet ik voor oppassen?

In onze maatschappij gaat het vaak om “goed je best doen. Dat is wel genoeg”. Soms moet je je daarom weleens excuseren dat je zo gericht bent op winnen. Zeker in een teamsport waar jouw succes betekent dat iemand anders op de bank zit, blijft winnen niet zonder gevolgen… Mensen vinden je soms te gefocust, gefrustreerd of zelfs intimiderend. Je neemt het allemaal wat te serieus… Het is maar een spelletje…;)) Maar voor iemand met dit talent is dat geen acceptabele overtuiging!

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

In ruwe vorm is iemand met dit talent een slechte verliezer die bij verlies ontroostbaar is. In een ontwikkelde vorm is het iemand die inspireert door zijn of haar doorzettingsvermogen. Iemand die ook kan genieten van het winnen door anderen (als hij of zij zelf niet meespeelt;)

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This