Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Communications / Communicatie?

Iemand met Communications krijgt aandacht voor zijn of haar boodschap. Daarmee wordt op een effectieve wijze invloed uitgeoefend op de omgeving. Altijd als er grote belangen op het spel staan, wordt er gesproken. In de rechtszaal, in de Tweede Kamer en op TV. Wie in dat spel de anderen overtuigt, krijgt aandacht, steun en dus zijn of haar zin (macht).Schermafbeelding 2016-04-08 om 19.31.45

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens zo’n 13%. Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Je bent in staat om jouw boodschap helder over te brengen in een conversatie of tijdens een presentatie…
  • Je denkt graag hardop na in het bijzijn van anderen…
  • Mensen vragen je weleens of je ook “uit” kan want eenmaal aan de gang praat je soms maar door.;)

Waar moet ik voor oppassen?

Mensen met het talent Communication hebben de halve wereld. Het grootste verschil tussen ons, moderne mensen, en de aap-achtigen die ons duizenden jaren geleden voorgingen is ongetwijfeld dat we tegenwoordig beschikken over vele duizenden woorden in plaats van enkele kreten. Die woorden goed gebruiken, onderscheidt je.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Van mensen met dit talent wordt ook wel gezegd dat ze babbelkonten zijn. Less is more! Wie teveel woorden gebruikt, verliest aan kracht. Met dit talent moet je wat je beleeft vaak ook verbaal uiten. Mensen met dit talent hebben een klankbord (publiek) nodig en wat ruimte om al pratende hun eigen mening op te maken. In dat opzicht is het talent verwant aan Positivity (energie gevend), Strategic (altijd de juiste woorden) en Ideation (creatief).

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This