Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt…

Hoe onderscheid jij je met het talent: Belief / Overtuiging

images

Heb ik dat?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze Onderscheidende Persoonlijke Propositie (OPP). De kans dat je Belief als talent hebt is niet heel groot (11%). Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Je hebt een of meerdere belangrijke waarden die je onder geen beding zult veranderen;
  • Je hebt een belangrijke reden of doel waar je voor leeft (of bent daar erg naar op zoek);
  • Mogelijk vinden anderen jou wel eens lastig of zelfs drammerig in jouw ijver om de zaken op de voor jou enige mogelijke manier te laten verlopen.

Hoe ‘verkoop’ ik dit talent?

Jij bent overtuigd vóór of tegen iets. Waar je in gelooft, daar ga je voor. Dat maakt jou heel betrouwbaar. Je bent iemand die het zichzelf daarbij soms niet bepaald gemakkelijk maakt. Waar anderen soms lekker pragmatisch kunnen zijn en zich laten meedrijven met de stroom, ga jij de strijd aan voor datgene waar je in gelooft. Dat levert je passie en zingeving op. Maar soms ook irritatie en conflict.

Waar moet ik voor oppassen?

Mensen met Belief zullen niet snel (en waarschijnlijk helemaal nooit) hun waarden opgeven. Toch betekent dit niet dat ze daarmee niet anders kunnen dan andersdenkenden actief aan te spreken of zelfs ronduit aan te vallen op hun ‘inferieure’ waarden en ideeën. “Choose your battles” is een mooi devies…

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

In het begin zullen mensen met dit talent geneigd zijn om andersdenkenden waar mogelijk te ontlopen omdat ze zich erg storen aan mensen met “andere” waarden. Wie dit talent goed heeft ontwikkeld zal juist afstappen op mensen met andere waarden om te zien of ze kunnen worden ze overtuigd en gemotiveerd tot ander gedrag.

Uit verhalen heb ik begrepen dat het talent Belief heel lastig in te delen was in één van de vier categorieën. Uiteindelijk is besloten dat het het best in Executief paste. Zelf vind ik het eigenlijk het best passen bij talenten die Invloed willen verweven.

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This