Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Arranger (organiseervermogen)  

shutterstock_86362519

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens gemiddeld groot. In de database van Gallup staat het op 14%. Het is een talent gericht op de uitvoering. Met een Arranger in de buurt krijg je veel gedaan.

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

Je vindt het plezierig om (vaak veel tegelijk) te organiseren;
Daarbij zet je alle ‘benodigdheden’ maximaal productief in en je schroomt niet flexibel in te spelen op noodzakelijke aanpassingen en verbeteringen;
Veel onzekere onderdelen in een plan maken jou niet gek.

De Arranger coördineert goed en dat maakt bijvoorbeeld dat events en projecten goed worden doordacht en gepland. Iemand met Arranger houdt vaak veel bordjes in de lucht. Liefde voor puzzelen is de Arranger niet vreemd. Als mensen aan mij vragen welke talenten belangrijk zijn om goed te kunnen managen, dan is dit talent zeker een belangrijke. Anderzijds is het ook een vrij uitvoerend talent. Je hebt het in elk geval nodig om bijvoorbeeld efficiënt medewerkers in te plannen (voor zover een manager dat nog tot zijn of haar taken rekent). Het talent komt het meest voor samen met Responsibility. Daar waar Individualization gaat over de juiste medewerker op de juiste functie, gaat Arranger over de juiste medewerker in de juiste rol.

 Waar moet ik voor oppassen?

De Arranger is altijd druk en staat erom bekend een flexibele planner te zijn die ook op het laatste moment nog zaken verandert omdat dit efficiënter is. Maar efficiëntie is niet het enige belang in organisaties. Sommige collega’s houden erg van zekerheid en die worden dus gek van die telkens weer onnavolgbare planningen. Adaptability is ook zo flexibel maar daarbij vraag je je soms af of er nog wel wat gaat gebeuren. Die vraag heb je bij Arranger niet.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

De Arranger gaat wel eens te ver in de flexibiliteit van de coördinatie van werk. Zeker als hij werkt in een te voorspelbare omgeving, kan hij ertoe overgaan de dynamiek zelf te  veroorzaken. Just for fun. Als hij of zij zich verveelt kan ie soms wat uitdagend zijn in het aankondigen van (weer) nieuwe plannen… Want als de Arranger ergens niet van houdt is het van mensen die niet tegen noodzakelijke veranderingen kunnen. En die melden zich dan vanzelf tot groot plezier van de Arranger. Maar als Arranger een volwassen talent is geworden, zorgt het voor een ongelooflijke effectiviteit en efficiency.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

 

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This