Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Analytical/ Analytisch ?

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is aanzienlijk. Want 12% van alle mensen in de database van Gallup heeft het in de top 5. Het is het 19e talent van de 34.

Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Je denkt regelmatig als iemand iets zegt: “Is dat wel zo?”
  • Als iemand iets beweert, hou je ervan om een logische, objectieve, meetbareimages en precieze uitleg te krijgen. Je houdt niet van emotioneel geladen beweringen zonder onderbouwing met data en feiten;
  • Jouw interesse ligt in de vraag: Wat is de oorzaak van wat er gebeurt?

Waar moet ik voor oppassen?

De manier waarop iemand met een dominante Analytical denkt, is heel precies. Het gaat uit van feiten, cijfers, data enzovoorts. Het is het typische denktalent dat informatie in vakjes in het hoofd plaatst en bij het denken al deze vakjes afgaat om de relevante informatie terug te vinden. Daarmee is het een heel precieze en zorgvuldige manier van denken met vaak exact de juiste uitkomst. Het is daardoor ook een langzaam denktalent. Het heeft veel tijd nodig. Een andere bijzonderheid is dat het een on-emotioneel denktalent is. Niet iedereen kan daarmee omgaan. Zoals Spock in het ruimteschip Star Track altijd zei: “There must be a logical explanation…”. En ja, die logische verklaring zal er altijd wel zijn. Maar als het bijvoorbeeld gaat om menselijk gedrag, kun je die dan altijd vanuit de logica achterhalen? Wordt gedrag niet deels bestuurd door het onderbewustzijn, bloedsuikerspiegels en hormoonniveaus? Waar het talent Connectedness gelooft dat de waarheid soms niet zichtbaar is en spiritueel, ziet Analytical alleen ruimte voor de meetbare en objectieve waarheid.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…

Tijd durven nemen/vragen voor het tijdsintensieve nadenken van de Analytical is erg belangrijk. Zonder tijd heb je weinig aan dit talent. Het Analytical talent is verder een prachtig talent als je het juist inzet. Vragen stellen is een prima manier om meer te weten te komen. Maar al die vragen stellen kan in de relatie met anderen leiden tot de meer emotionele vraag: geloof je mij eigenlijk wel? En daar kan de Analytical niet zoveel mee. Teveel overdenken en te lang stilstaan is ook een risico. Soms is 80% bewijs misschien wel voldoende bewijs. Betekenisgeven aan de complexe realiteit is wat mensen met Analytical moeten leren. Dat betekent soms accepteren dat slechts een deel van de werkelijkheid zinvol met de logica kan worden onderzocht.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This