Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Adaptability/ Aanpassingsvermogen?  

Een paar aanwijzingen dat jij dit talent hebt:

Hoe drukker het wordt, hoe fijner jij dat vindt want dan komt jouw kwaliteit goed naar voren: voortdurend aandacht geven aan het belangrijkste;
Sommige mensen zijn voortdurend in hun hoofd bezig met gedachten over hun werk, over wat er volgende week moet gebeuren of juist wat er gisteren nou precies misging. Maar daar heb jij geen last van. Je bent hier-en-nu met jouw aandacht;
Waar andere mensen voortdurend plannen maken, laat jij de dag (en soms zelfs grote delen van jouw leven) op je afkomen.
Een carrièreplanning is aan jou niet besteed. You go with the flow…

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst:  Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens vrij groot. Van alle mensen heeft 17% dit relatie vormende talent in de top 5 en het lijkt erop dat steeds meer jongeren dit talent hebben. Eckhart Tolle, een van mijn favoriete inspirerende filosofen van deze tijd, kan mooi als illustratie dienen. Zijn rode draad is: “Er is alleen het hier en nu”. En hier-en-nu zijn, is typisch een kwaliteit van mensen met Adaptability.

Gallup leert zijn StrengthsFinder coaches om alle talenten te waarderen. Dat wil niet zeggen dat je eigen talenten nooit “botsen” met die van anderen. Mijn eigen Strategic, Focus en Achiever vinden iemand met een dominante (top 5) Adaptability soms weleens een beetje te relaxed. Een afspraak maken met zo iemand duurt vaak twee tot vijf keer langer dan normaal. Ik reageer zelf gemiddeld binnen twee uur op een e-mail. Zij beantwoorden hun e- en voicemail als ze eraan toekomen. Soms pas na een week. Daar staat echter veel tegenover. Ze kunnen van nature hun aandacht goed ergens op richten. Praat je met ze, dan zijn ze er ook echt. Daarnaast zijn ze echt goed in het omgaan of zelfs inspelen op veranderende omstandigheden. Early adapters die als eersten achter de leider aanlopen die een goed plan heeft. Als eerste omdat ze verandering verwelkomen in plaats van eerst reflexmatig weerstand te moeten bieden.

Waar moet ik voor oppassen?

De belangrijkste valkuil voor mensen met dit talent is dat ze vaak overkomen alsof het ze allemaal niet erg kan schelen. Je mist hun commitment en eigen ideeën over de toekomst. Voor opvoedende ouders is dit talent daardoor natuurlijk best lastig. Als mensen met Adaptability niet een beetje onder druk worden gezet om te reageren op iets dat nu meteen om een reactie vraagt, komt er soms niet veel uit. Positief is wel dat ze zich niet echt voorbereiden op de toekomst omdat ze het vertrouwen hebben dat ze in-het-nu best in staat zijn om te gaan met wat er ook op ze af komt. Ik ken veel managers met dit talent.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

De ruwe vorm van dit talent kan wel wat apathisch overkomen. Het maakt ze allemaal niet veel uit. Er is weinig initiatief of richting en zeker geen commitment aan een tevoren bepaald doel. In de volwassen vorm ben je een early adaptor. Iemand die heel goed met verandering kan omgaan en zelfs naar dynamiek verlangt. Hij of zij kan echt aanwezig zijn in zijn of haar eigen leven en bewust genieten van wat er in het nu gebeurt. Die heldere aanwezigheid is een prachtig element van dit bijzondere talent.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

 

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This