Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheidt iemand zich met het talent: Activator/ Actiegerichtheid? 

Heb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit invloedstalent hebt is overigens 11% dus best groot.

Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Je kunt moeilijk lang stilzitten. Jouw pen tikt op het tafelblad, jouw schoen tapt meestal het ritme van een liedje..;
  • Je bent goed in het zien van de eerste stap en het creëren van de situatie dat iedereen de urgentie voelt: “Let’s do it !”
  • Je zet een idee of plan om in concrete actie (vaak door anderen). Je mobiliseert.

verstappen-buiten-top-tien-bij-vrije-trainingen-in-chinaAls je dit talent hoog in jouw top 10 hebt staan, is het belangrijk om een paar dingen te beseffen. Je bent iemand die goed urgentie kan aanbrengen. Je beïnvloedt de perceptie dat het nu echt tijd is om wat te gaan doen. Dat geeft veel energie. Let’s go and do it… Het beste plan is waardeloos zonder de eerste stap vooruit. Daarbij: je bent zeker geen vergadertijger. Praten om het praten of samen nadenken om het nadenken is niks voor jou. Blijf weg van denktanks en brainstorm sessies. Want jij vraagt je steeds af: wat is de eerst(volgende) stap en hoe krijg ik mijn team mee?

Waar moet ik voor oppassen?

Niet iedereen vindt al die onrust in jou prettig. Een paar andere talenten zouden zich wat kunnen ergeren aan jouw aanpak. Deliberative vraagt zich bijvoorbeeld af of alle risico’s wel goed zijn overwogen en heeft net als Analytical (veel) meer denktijd nodig. Maar als (rechterhand van een) manager of projectleider kun jij de energie geven die mensen nodig hebben om daadwerkelijk tot actie over te gaan.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

De ruwe vorm van dit talent kan als impulsief en dus ondoordacht overkomen. Of zelfs drammerig. Dat kan een weerstand oproepen bij medewerkers die uiteindelijk juist negatief uitpakt op het tempo. In de meer ontwikkelde versie is dit talent juist intuïtief. Het voelt aan wanneer het tijd is en kansrijk is om mensen mee te nemen.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This