Zelfmarketing is essentieel voor iedere ZZP-er en voor alle mensen die op zoek zijn naar een volgende baan of opdracht. Door te voldoen aan de eisen, kwalificeer je je mogelijk voor een kennismakingsgesprek. Maar je bent vast niet de enige. Weet jij de beslisser in het hart te raken als je de vraag krijgt: Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Veel professionals vinden die vraag lastig te beantwoorden. Omdat ze zich ook niet bewust zijn van hun specifieke talenten. Talentalskracht wil jou inspireren met deze serie blogs over talenten en wat je daarmee kunt.

Hoe onderscheid je je met het talent: Achiever / Prestatiegerichtheid

zorgHeb ik dat talent?

Als je het zeker wilt weten, informeer dan vandaag nog naar onze nieuwe dienst: de Persoonlijke Power Pitch. De kans dat je dit talent hebt is overigens behoorlijk groot. Achiever is een van de meest voorkomende talenten. Een paar aanwijzingen dat je dit talent hebt:

  • Je bent graag bezig en productief en het weekeinde of de vakantie hoeft daarin niet belemmerend te werken;
  • Als het lastig wordt ga jij gewoon verder (sterk doorzettingsvermogen);
  • Vooral het afmaken van werkzaamheden en het afstrepen ervan op een lijst geeft jou plezier;
  • Het liefst ga je naar bed met het idee dat alles af is.

Teamleden zijn er dol op… Achievers in het team maken dat er hard gewerkt kan worden. En de tijd dat veel projecten werden gestart, maar weinig opgeleverd, is met Achievers verleden tijd. Net als het talent Responsibility is de Achiever betrouwbaar in de delivery. Maar niet omdat het moet, maar omdat het kan, mag en leuk is.

Waar moet je voor oppassen?

Achievers werken omdat ze het prettig vinden. Ze zijn gedreven en volledig selfpropelling. Ze krijgen energie van nieuwe klussen en projecten. Ze kunnen dan ook wat minder goed tegen managers die ze (nog) harder willen laten werken. Hun eigen werktempo zelf kunnen bepalen is belangrijk voor ze. En je kunt ook op ze rekenen.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…

Achievers krijgen energie van zaken afmaken. Daarna volgt na enige tijd de behoefte aan een nieuwe klus. Wat belangrijk is voor Archievers is ook doelen te stellen en activiteiten te plannen in de privé-sfeer. Anders bestaat de kans op opbranden. Een tweede tip: druk zijn is nog iets anders dan productief zijn. Kijk eens goed naar de verhouding in- en output. Soms ga je maar door en vergeet je dit te bestuderen.

Vind je dit interessant…?

Wil je al jouw talenten leren kennen en ‘verkopen’? Schrijf je dan hier in voor mijn blog. Je krijgt dan direct een korte beschrijving van alle talenten toegestuurd en abonneert je ook op de reeks: Heb jij dit talent?

Ik heb ook een speciaal meer persoonlijk aanbod voor jou….

Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door Ken je iemand met dit talent en wil je hem of haar hierop wijzen of misschien zelfs complimenteren? Mail deze blog dan aan hem of haar door

Gratis e-book over jouw talenten

Laat je e-mailadres achter en krijg het gratis e-book over al jouw 34 talenten. En regelmatig een nieuwsbrief over Talent als kracht.

Dank je wel. Je e-book komt er aan.

Pin It on Pinterest

Share This